Region

Vlasti pozvale građane da zatvore prozore i ne izlaze vani

(VIDEO) Veliki požar nedaleko od Zagreba: Gori skladište, zapalila se plastika

Gust dim koji se širi Zaprešićem nedaleko od Zagreba zabrinuo je građane, a vatrogasci su potvrdili da je izazvan požarom u skladištu firme Eko-flor plus.

(VIDEO) Veliki požar nedaleko od Zagreba: Gori skladište, zapalila se plastika Foto: MUP Hrvatska
Portal AnalitikaIzvor

Iz vatrogasne stanice Zaprešić su napomenuli i da je 40 vatrogasaca na terenu, ali i da stiže pomoć iz Zagreba, prenosi N1. 

Zamolili su građane da ne izlaze iz kuća, kao i da zatvore vrata i prozore, ali da još nemaju konkretne detalje o samom požaru.

Takođe, iz Policijske uprave (PU) zagrebačke za N1 su potvrdili da je oko 18.50 sati izbio požar u postrojenju u Industrijskoj ulici u Zaprešiću.

„Za sada niko nije povrijeđen. Vatrogasci gase požar, a policijski službenici osiguravaju mesto događaja“, kazali su iz zagrebačke PU.

Zamjenik gradonačelnika Alan Labus za Večernji list izjavio je da se zapalila plastika u odlagalištu otpada.

„Požar u jednom od objekata na obodu odlagališta smeća Eko flor, vjerovatno se plastika zapalila. Niko nije stradao“, rekao je.

Oglasili su se i iz MUP-a Hrvatske pa pozvali građane da pripaze.

„Molimo građane Zaprešića i okolnih mjesta da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja gasova, kao i da se ne približavaju mjestu događaja kako bi operativne snage mogle nesmetano djelovati“, poručili su.

Portal Analitika