Region

Više gradskih ulica pod vodom

(VIDEO) Nevrijeme pogodilo Dalmaciju: Na moru pijavice, grad izazvao haos u saobraćaju

Kako je i bilo najavljeno, snažan sredozemni ciklon utiče na vrijeme na Jadranu. Zbog toga prevladava oblačno vrijeme, povremeno uz kišu, a mjestimično ima i izraženih pljuskova s grmljavinom.

Portal AnalitikaIzvor

U najvišim djelovima, na područjima iznad 1.500 metara nadmorske visine pada snijeg. Tako je na vrhu Dinare temperatura vazduha pala na 0 stepeni uz nekoliko centimetara novoga snega, piše Dalmacija danas.

Snažna grmljavina još protekle noći je zahvatila djelove sjeverne Dalmacije, a najgore je prošlo područje Svetog Filipa i Jakova gdje je bilo bujica, a nanosi grada dostizali su i pola metra što je zadalo puno posla vatrogascima i komunalnim službama.

Oko 9.30 na južnoj obali Šolte pojavila se pijavica koja se zadržala na moru punih pola sata. Srećom nije stigla do obale, pa nije napravila štetu. Sredinom dana izraženo nevrijeme zahvatilo je djelove Šolte i Čiova, a na Čiovu je palo 40-ak litara kiše po metru kvadratnom.

Posle trinaest sati grmljavina je zahvatila područje Splita, pa je na zapadu grada pala velika količina padavina. Na meteorološkoj stanici na Marjanu palo je 50 litara kiše po metru kvadratnom. Kiša je potom prešla u grad.

Zbog velike količine padavina u kratkom vremenu, neke gradske ulice su se našle pod vodom, što nije redak slučaj za ovakve situacije.


Portal Analitika