Komentar

Stav

Veliki strah Abazovića

Pretpostavljam da, u kakvom strahu je Ura, ista će za sigurno pokazati lice svojeg lidera, zato što neće moći biti protiv takve nonsens deklaracije, a koja je samo marketinški predizborni potez Kneževićeve partije. Jer je neshvatljivo da je priznavanje država u nadležnosti lokalnih samouprava. Mada, iskreno govoreći, pitanje je dana kada će stopama Asanovića i sličnih nastaviti i druge opštine gdje NSD i DNP vrše vlast

Veliki strah Abazovića Foto: Schreenshot
Nikola Gegaj
Nikola GegajAutor
PobjedaIzvor

U novoformiranoj opštini Zeta očekuje se uskoro rasprava o deklaraciji Kneževićeve partije o povlačenju priznanja Kosova. Demokrate, koji zajedno sa DF vrše vlast u ovoj opštini, su se na početku pozivale na administrativne prepreke.

Ali vidi se u njihovom djelovanju da nije bilo raspoloženja da prije izbora bude rasprave o Kosovu. Dakle, ipak su odlučili da sazovu sjednicu Skupštine. I gle čuda, zakazali na dan parlamentarnih izbora. Ni prije ni poslije, nego taman u 20 sati kada se zatvaraju biračka mjesta i počinje prebrojavanje glasova.

Neko naivan bi rekao da nijesu mogli ranije jer su bili prinuđeni da poštuju zakonske propise da sjednica bude zakazana 15 dana od zahtjeva podnosilaca za njeno održavanje. Tako da je taj termin ispoštovan do kraja. Međutim, nije to bila prepreka da sjednica ne bude ranije sazvana, tj. prije izbora. Interesantna je činjenica da se baš u ovom trenutku Demokratama pridružila u koaliciji Dritanova Ura. I ptice na grani znaju da je ovaj politički brak, uprkos velikim turbulencijama u njihovim odnosima, sklopljen sa ciljem da Dritanova stranka ne izgubi parlamentarni status, jer joj samostalni izlazak uopšte ne garantuje da će da preskoči cenzus, a što je nonsens za stranku čiji su, takoreći svi njeni članovi, što u lokalnim što u državnim institucijama, involvirani, po dubini i širini vlasti.

Tu se ne isključuje i Dritanov strah od brisanja iz političkog života Crne Gore.

Pretpostavljam da, u kakvom strahu je Ura, ista će zasigurno pokazati lice svog lidera, zato što neće moći biti protiv takve nonsens deklaracije, a koja je samo marketinški predizborni potez Kneževićeve partije. Jer je neshvatljivo da je priznavanje država u nadležnosti lokalnih samouprava. Mada, iskreno govoreći, pitanje je dana kada će stopama Asanovića i sličnih nastaviti i druge opštine gdje NSD i DNP vrše vlast.

Biće svega, pogotovo ako oni budu većina na državnom nivou. O strateškom opredjeljenju Crne Gore, daljem evropskom pravcu, putem Zapada ili ćemo nastaviti da se brčkamo u sopstveno blato.

Da li ćemo sačuvati civilizacijske vrijednosti ili ćemo, kao ove tri godine, snažno podržati retrogradne snage i one koje nas vuku nazad u beznađe i u očaj. Dobar rezultat opozicione liste bio bi značajan signal za politički zaokret u Crnoj Gori u daljem razvoju države i njenom ubrzanom učlanjenju u EU.

(Autor je član GO DPS-a)

Portal Analitika

Komentari (12)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
K Karadag
02.06.2023. 07:04

Becicu ,zaista si ljaljo.S kim si to u kolo jadan ,gori si od njega.

3
1
P Poslednji_dani_neregistrovani
01.06.2023. 12:21

Još samo malo pa nestalo He,he.

1
3
B BratAbaz_neregistrovani
01.06.2023. 11:12

URA sama nikad nebi prosla cenzus. Zato se Brat Abaz u strahu brzo kaci za Brata Ljalja. A kod Ljalja moze svako. Dva politicka dna udruzenim snagama do bilo kakve fotelje. Pih!

8
1
c cudo_od_covjek_neregistrovani
01.06.2023. 10:35

Abaz je crnogorski HEROJ cijom zaslugom je pao najmracniji rezim u Evropi u ovom vijeku . Treba za zivota da dobije spomenik u PG parku ispred Druga Tita .

1
15
L LipaLipa_neregistrovani
01.06.2023. 10:53

@cudo_od_covjek, ... ... prilicno glupa situacija Nikola G.se bavi "problemima" koalicije DCG/URA. ... umesto da izlazu svoj (DPS) program i planove, politikanstvo, ... aj'zdravo, ...

3
6
V Vasojevići_neregistrovani
01.06.2023. 09:42

Juče je glasno i pred cjelokupnom CG javnošću Dritan proglašen ,,mudonjom,, ni manje ni više nego u dolini Lima.konačno je poslije Pavla Đurišića dolina Lima dobila i drugog ,,mudonju,, mada gledajući njegovu fizionomiju nebise reklo da liči ili podsjeća na ,,mudonju,, i svakom slučaju njegova prva posjeta Vasojevićima krunisalaga je činom kakvo se imenuju Plemena u Istočnoj Africi pred ženidbu a sve pred ugledne svjedoke!!!

10
1
A Abaz_supermoodo_neregistrovani
01.06.2023. 10:37

@Vasojevići_neregistrovani E ne da je mudonja no ima zvona kao Kralj Nikola koji je vazda koracao siroko kolko su mu smetala .

1
10
K Karadag
02.06.2023. 07:01

@Abaz_supermoodo_neregistrovani jesi li mu ih drzao pa znas kolika su.

1
1
k koprivica_neregistrovani
01.06.2023. 08:24

Ne zna se sto misli javni tuzilac svega i svakoga po TV ekrana ali je Drtan i Ljaljo ponose sto su nam ukrali groblja i crkve i to javno obznanise pre neki dan!

18
1
V VelikeOči_neregistrovani
01.06.2023. 08:20

U strahu su velike oči kod BITANGE ali ne zbog nestajanja sa političke scene već zbog prodaje grobalja, crkava, duhovne baštine Crnogoraca tudjinima. Nezamislivo da jedan Albanac to uradi. Strah ga je pravde po tom pitanju i nikad pa ni u zatvoru neće imati mira. Ološ nad ološima i to “političar”.

17
1
b bidon_neregistrovani
01.06.2023. 07:11

URA se ponasa kao muva bez glave, a zivi kao zohar bez glave dugo vremena, to je zato jer oni nemaju ideologiju, cilja, programa, motivacije, brojnosti, harizme, ali imaju moc manipulacije, iluzionistickih performansa, sibicarenja, obmana, prevara. Pitanje je zasto su demokrate toliko naivni, tunjavi, manipulativni, lakovjerni, ipak vrlo je kontradiktorno da bi "besplatno", na racun vlastite stete isli u ovakvu nestabilnu, neprincipijelnu, neperspektivnu koaliciju, pa ili su manipulisani, hipnotisani, ili su oni koji znaju sta rade i kako da to ostvare, to je pitanje. Politicko pravilo da Dritana Abazovica moze se manipulisati jedino, ako s njim nema nikakvog posla, dodirnih tocaka, apsolutno nista, vakuum, jedino u takvim uslovima on sigurno politicki nestaje.

21
2
d dvcg_neregistrovani
01.06.2023. 06:53

mi kao da nemamo sta da radimo u CG nego da se bavimo Kosovom i Srbijom i vracamo se u 1389. godinu , i jos mnoge istorijske datume , kad cemo jednom misliti o sadasnjosti i buducnosti , na to se moze uticati

36
1