Zdravlje

Regioni

Vakcinacija i u Novom: Zdravstveni radnici primili prvu dozu

U hercegnovskom Domu zdravlja počela je vakcinacija medicinskog osoblja protiv Kovid 19. Danas se vakcinisalo 19 zdravstvenih radnika od 53 koliko ih je na spisku.

Vakcinacija i u Novom: Zdravstveni radnici primili prvu dozu Foto: rthn.me
rthn.meIzvor

Po riječima Anđele Cvjetković, koordinatorke za vakcinaciju u Domu zdravlja Herceg Novi, imunizacija protiče u najboljem redu.

-Vakcinaciju ćemo nastaviti tokom iduće sedmice kada je riječ o zdravstvenim radnicima, a nadamo se uskoro vakcinaciji stanovništva po prioritetnim grupama. Svi smo jedva čekali vakcinaciju. Za sada nema problema, niti nus pojava. Čekamo instrukcije iz Ministarstva zdravlja za masovno vakcinisanje, ali nadamo se da će se i to desiti u što skorijem periodu, kazala je Cvjetković.

Podsjeća i da je počelo prijavljivanje za vakcinaciju protiv Kovid 19.

- Odziv je veliki. Kol centar je počeo sa radom juče. Prioritetna grupa su stariji od 80 godina, po našoj statistici izabranih ljekara, imamo oko 1 200 do 1 300 osoba iz te kategorije. Nakon njih je grupa od 74 do 79 godina, objasnila je Cvjetković.

I glavna sestra te ustanove Verica Vukosavljević kaže da sljedeći kontigent vakcina očekuju već naredne sedmice.

ISPOMOĆ LJEKARIMA STIGLA IZ BILEĆE

Dr Tamara Piljević, ljekar opšte prakse iz RS, odazvala se apelu i došla je u Herceg Novi da pomogne.

- Slučajno sam saznala za konkurs a čula sam da traže ispomoć. Čula sam sve najbolje i o Domu zdravlja u Herceg Novom, i novom direktoru. Brzo smo se organizovali i ja sam juče stigla. Za ovaj kratak period od kada sam tu uvidjela sam da zaposleni u Domu zdravlja čine sve najbolje što mogu da situaciju drže pod kontrolom. Vjerujem da ću i ja biti od pomoći. Nadam se da ću ostati duže, ljekar sam opšte prakse i nedavno sam završila, a ovdje mogu i učiti od najboljih -  kazala je Piljević.

Portal Analitika