Komentar

Komentar

Uz jednu sramnu godišnjicu: O bahatosti bez granica

Dvije su godine od belvederske drame i totalnog poniženja države Crne Gore. Ništa, bukvalno ništa se nije uradilo na rasvjetljavanju toga u prvom redu zločinačkog i antidržavnog čina. Svi su njegovi negativni sudionici ostali na svojim mjestima, počev od na silu hirotonisanog mitropolita tuđe crkve, pa sve do jednog od tadašnjih ministara u Krivokapićevoj apostolskoj vladi kojemu moguća smrt desetak Crnogoraca nije bila baš za zabrinjavanje, a koji je u međuvremenu postao predśednik države Crne Gore

Cetinje, 5. 09. 2021. Foto: Pobjeda
Cetinje, 5. 09. 2021.
Rajko CEROVIĆ
Rajko CEROVIĆAutor
PobjedaIzvor

Više niko ne zna da li je policajac Knežević, koji je držao na vezi spremne bande u nekoliko crnogorskih gradova u namjeri da se na njegov poziv munjevito upute na Cetinje i pogaze Crnogorce koji su se protivili zločinačkoj hirotoniji, bar bio interno opomenut. Ili se Krivokapićeve nagrade od pobjedonosno uručenih 900.000 eura za sve učesnike operacije odnose i na njega?

Belveder je posljednji izdisaj građanske Crne Gore koja evo već tri godine umire pod kopitima Krivokapićeve pa Abazovićeve vlade. Slijedili su takođe za Crnu Goru i posebno nacionalne Crnogorce nova iskušenja u obliku ponižavanja crnogorskih patriota, primjerno prilikom proslave 13. jula u Nikšiću i niz drugih.

Odijum na nacionalne Crnogorce u obje pomenute vlade i Krivokapićeve i Abazovićeve prosto je njegovan. Nije naš predśednik, učestvujući kao ministar u Krivokapićevoj vladi prilikom belvederskih događaja, izjavio da nije strašno ako pogine desetak građana Crne Gore, već baš eksplicitno desetak Crnogoraca.

Kad se danas podśećamo na nemile belvederske događaje ne znamo da li je nagrađena od gospodina Zdravka Krivokapića i srpska BIA koja je izvela belvedersku operaciju. Znamo da se još od tada gospodin Brđanin, odbijajući zajedno sa ministrom Sekulovićem, da poslušno izvršava tuđe naredbe, toliko zamjerio tadašnjem vrhu državnog i policijskog sustava da mu ni sudske presude u ratu sa danas razularenim Dritanom Abazovićem i bezdušnom domaćom birokratijom ne mogu pomoći.

Poniženja države Crne Gore i posebno nacionalnih Crnogoraca ređaju se na svakom koraku. Da li je uprava pljevaljskog rudnika morala da prodaje ugalj Srbiji tri puta jeftinije nego drugima? Čiji je to ugalj i čiji rudnik da bi se bez trunke dostojanstva njegovog poslovnog vrha ponižavalo poltronerijom „bratskoj“ Srbiji? Ko to trijumfalno dijeli trinaestu platu usred avgusta dok u Crnoj Gori danas sve više ima gladnih? Čiji je to energetski sistem i da li su generacije crnogorskih građana učestvovale u njegovom stvaranju, makar u obliku otplate nimalo povoljnih kredita za izgradnju krupnih elektroenergetskih objekata? I rudnikom i ukupnim energoenergetskim sistemom upravljaju koalicija Demokratskog fronta i Demokrata. Sad od nedavno samo Demokrate koji u odnosu na ZBCG, kako se danas zove bivši Demokratski front, nimalo ne zaostaju u pohlepi za neopravdanim radnim mjestima i ukupnim nezajažljivim apetitima rukovodstva i članstva. Zašto da ne kad Demokrate osim žudnje za vlašću nemaju baš nikakvog ideološkog sadržaja koji bi ih diferencirao u odnosu na druge takođe srpske partije? Uz to valja napomenuti da Vučić i njegovi glasnogovornici samo Demokratski front, odnosno ZBCG smatraju Srbima dok su Demokrate, Goranovićeva Ujedinjena Crna Gora, Prava Milačićeva Crna Gora, ili Jokovićeva Srpska narodna partija jednostavno, za Vučića i društvo oko njega, srpski bašibozluk u Crnoj Gori.

Vratimo se za trenutak belvederskim događajima. Da li su odgovarali novinari, nažalost i Javnog servisa, za objavljenu paskvilu da su demonstranti pucali na policajce? Ne samo da niko nije za svoje bjelodane postupke odgovarao nego je gotovo zabranjeno pominjanje ikakvih grijehova vlasti naviknute na bahatost bez granica. Konačno, treba li nam još jedan Belveder da bismo shvatili do kojeg dna je dospjelo crnogorsko društvo. Još jedan Belveder sa onom jasno usmjerenom oslobodilačkom energijom demonstranata i protivnika sramne hirotonije, ipak se usuđujem javno reći, ne bi izdržala čak ni ova vlast!

Portal Analitika

Komentari (7)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
N Nikolaj_neregistrovani
09.09.2023. 15:46

Hvala Ceroviću.! Belveder treba iznova ponavljati i podsjećati sve, na sramotu i uzrupaciju režimske vlasti.

18
1
C Crnogorja100posto_neregistrovani
09.09.2023. 12:21

A sada, ti isti policajci , traze.podrsku.na njihovom protestu. Kako da ne.

31
1
N Nency_neregistrovani
09.09.2023. 11:55

BELVEDER je trebalo do sada poniviti i desetak putA...🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🇲🇪🗽

35
2
J Jedan_dan_neregistrovani
09.09.2023. 18:57

@Nency_neregistrovani Ne treba Belveder ponavljati. Treba nam JEDAN DAN koji ce promijeniti sve, Belveder je bio neuspjeli pokusaj promjene. Sada kada znamo ko je oko nas, iza, ispred, odozgo, sada znamo da imamo samo NAS, a nije nas malo. Pa ako smo" saka jada"(kako neki misle) bar da budemo " saka za jad"👊💪💥🙏

14
1
J Jedan_dan_neregistrovani
09.09.2023. 18:57

@Nency_neregistrovani Ne treba Belveder ponavljati. Treba nam JEDAN DAN koji ce promijeniti sve, Belveder je bio neuspjeli pokusaj promjene. Sada kada znamo ko je oko nas, iza, ispred, odozgo, sada znamo da imamo samo NAS, a nije nas malo. Pa ako smo" saka jada"(kako neki misle) bar da budemo " saka za jad"👊💪💥🙏

7
1
S Strava_neregistrovani
09.09.2023. 11:35

CG je ne samo na Balkanu, nego u Evropi, jedina država, ako ne računamo ratnu Ukrajinu, koja je dotakla samo dno u svim segmentima društva.

37
2
N Nasi_neregistrovani
09.09.2023. 12:48

@Strava_neregistrovani Ali znamo zašto i sa kim i tko nam želi zlo a glumi brata Ali geni se ne mogu ispraviti Zato polako sve dolazi na naplatu

25
1