Društvo

UPSUL: Postavljen novi svjetionik u Luci Budva

"Zbog same pozicije svjetionika, isti je godinama bio izložeen lošim vremenskim uslovima i slanoj vodi, što je dovelo do njegovog propadanja", navode iz UPSUL

UPSUL: Postavljen novi svjetionik u Luci Budva Foto: UPSUL
Portal AnalitikaIzvor

Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama zamijenila je lučko svijetlo u Luci Budva, koje je, kako su anveli, bilo dotrajalo, zbog čega se stvorila potreba za postavljanjem novog.

"Zbog same pozicije svjetionika, isti je godinama bio izložeen lošim vremenskim uslovima i slanoj vodi, što je dovelo do njegovog propadanja i nemogućnosti daljeg saniranja i održavanja", navode iz UPSUL.

Postavljanje novog lučkog svijetla, kako su naveli, značajno i sa stanovišta da uskoro kreće pomorska linija Budva-Dubrovnik, kao i špic ljetnje turističke sezone. 

"Kada se očekuje upovljavanje velikog broja brodova, zbog čega je bilo neophodno unaprijediti uslove za bezbjednu i sigurnu plovidbu", navode iz UPSUL

Zaposlenima u Upravi pomorske sigurnosti i upravljanja lukama, podršku i pomoć prilikom zamjene lučkog svijetla pružili su i predstavnici Luke Budva i Javnog preduzeća za upravljanje morskim dobrom Crne Gore.

"Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće da unapređuje objekte sigurnosti plovidbe u svim lukama u cilju podizanja sigurnosti ploovidbe. Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama nastaviće da unapređuje objekte sigurnosti plovidbe u svim lukama u cilju podizanja sigurnosti plovidbe", zaključuju u saopštenju. 

Portal Analitika