Crna hronika

Akcija na području Budve, Bara i Cetinja

UP: Tri osobe će krivično odgovarati zbog ilegalanog posjedovanja oružja i municije

Službenici Uprave policije su juče na području Budve, Bara i Cetinja protiv tri osobe podnijeli krivične prijave zbog ilegalnog posjedovanja oružja i municije. 

UP: Tri osobe će krivično odgovarati zbog ilegalanog posjedovanja oružja i municije Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

„Naime, barska policija je, postupajući po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi D.A. (51) iz Bara i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku, pištolj i 32 komada municije, u ilegalnom posjedu. Protiv ovog lica je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Kako dodaju, u Budvi je policija, po naredbi nadležnog sudije, izvršila pretres stana i drugih prostorija koje koristi S.R. (65) iz Budve i tom prilikom pronašla i oduzela lovačku pušku u ilegalnom posjedu, kao i 273 komada municije različite vrste i kalibra. Protiv njega je nadležnom tužiocu podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

„Cetinjska policija je, nakon dobijenih rezultata vještačenja oduzetog pištolja, protiv I.M. (40) iz Budve državnom tužiocu podnijela krivčnu prijavu zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika