Turizam
  • Portal Analitika/
  • Abiznis /
  • Turizam /
  • UIP: Turistička inspekcija od početka godine utvrdila 648 nepravilnosti, izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174.360 eura

Izrečeno 22% više prekršajnih naloga u odnosu na isti period prošle godine

UIP: Turistička inspekcija od početka godine utvrdila 648 nepravilnosti, izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174.360 eura

U ovom periodu donijeto je pet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti kao i dva rješenja o pečaćenju objekata

UIP: Turistička inspekcija od početka godine utvrdila 648 nepravilnosti, izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174.360 eura Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

Uprava za inspekcijske poslove, konkretno Odsjek za turističku inspekciju od 1. januara izvršila je 2.239 inspekcijskih nadzora što je za 9,7% više u odnosu na uporedni period prošle godine. 

Kako su saopštili iz UIP-a, u ovim kontrolama utvrđeno je 648 nepravilnosti, pri čemu je izdat 521 prekršajni nalog u ukupnom iznosu od 174.360 eura. 

Takođe, u ovom periodu donijeto je pet rješenja o zabrani obavljanja djelatnosti kao i dva rješenja o pečaćenju objekata.
„Ono što je obilježilo period za nama jesu nepravilnosti koje se tiču obavljanja djelatnosti bez odobrenja za rad, kršenja Zakona o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda, kao i neizdavanja fiskalnih računa u ugostiteljskim objektima“, navode iz UIP-a.
 Turistička inspekcija će, kako dodaju, u susret sezoni u narednom periodu sprovoditi pojačane aktivnosti kontrole turističke ponude u svim opštinama Crne Gore.

„Na taj način pokušaće i da preventivnim djelovanjem, tamo gdje je to moguće, ukaže na nepravilnosti kako bi svi privrednici što spremnije dočekali nastupajuću ljetnju sezonu“, zaključuju u saopštenju iz UIP-a.

Portal Analitika