Crna hronika

Torinski preduzetnik u Italiji optužen za teška krivična djela

U Podgorici uhapšen Đanluka Rosinjolo, locirali ga karabinjeri

Crnogorske vlasti su uhapsile Đanluku Rosinjola (Gianluca Rossignolo), optuženog u Italiji za teška krivična djela.

U Podgorici uhapšen Đanluka Rosinjolo, locirali ga karabinjeri Foto: UGC
Portal AnalitikaIzvor

Kako prenose italijanski mediji, Rosinjolo je uhapšen u Podgorici nakon što je navodno pokušao da izbjegne identifikaciju pokazujući lažna dokumenta. Rosinjolo je bivši torinski preduzetnik i vlasnik De Tomaso Automobiles, osuđen zbog prevara i lažnog stečaja.

"Nad glavom mu je visio nalog za hapšenje generalnog republičkog tužioca Apelacionog suda u Torinu. Rosinjolo je, naime, osuđen na ukupnu kaznu od osam godina i mjesec dana zatvora jer je osuđen za krivično djelo lažnog stečaja automobilske kompanije De Tomaso, koja je otišla u stečaj 2012. godine, takođe počinjeno pribavljanjem i korišćenje lažnih polisa jemstva. Tu je i neopravdano finansiranje od strane Ministarstva rada i socijalne politike i regiona Toskana u ukupnom iznosu od preko 10 miliona eura", piše milanotoday.it.

I ne samo to, Rosinjolo je bio počinilac krivičnog djela trgovine falsifikovanim umjetničkim djelima na štetu "Fondacije Jozef i Ani Albers“, umjetničke fondacije koja ima za cilj da zaštiti djela Albersa i umjetnika Pjera Manzonija.

"Istrage koje su dovele do hapšenja Rosinjola sprovela je istražna jedinica milanskih karabinjera. Upravo tokom uviđaja, istražitelji su bivšeg preduzetnika locirali u Podgorici, glavnom gradu Crne Gore. Detektivi su zatim aktivirali kanale međunarodne saradnje, što se pokazalo ključnim za hapšenje. Rosinjolo je takođe pokušao da izbjegne identifikaciju, pokazujući falsifikovane italijanske dokumente, istakli su milanski karabinjeri u saopštenju. Rosinjolo je trenutno zatvoren, na raspolaganju crnogorskim vlastima, čekajući procedure za izručenje Italiji", javlja pomenuti medij. 

Policija Crne Gore danas je zvanično potvrdila hapšenje italijanskog državljanina G.R. 

Uprava policije: Uhapšene tri osobe sa crvene Interpolove potjernice
1
Uprava policije: Uhapšene tri osobe sa crvene Interpolove…
22.05.2024 12:54

 

Portal Analitika