Crna hronika

Uprava policije: Uhapšene tri osobe sa crvene Interpolove potjernice

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, preduzimajući kontinuirane i planske aktivnosti koje su intenzivirane prethodnih dana, uspješno su realizovali više aktivnosti na lociranju i lišenju slobode meðunarodno traženih lica, za kojima su raspisane crvene Interpolove potjernice, kako u Crnoj Gori tako i u zemljama iz regiona, rezultirale su lišenjem slobode tri lica.

Uprava policije: Uhapšene tri osobe sa crvene Interpolove potjernice Foto: AA
Portal AnalitikaIzvor

“Prilikom kontrole lica na teritoriji Bara, u mjestu Komarno lišeno je slobode lice L.S., državljanin Gruzije, kod koga je pronaðeno oružje u ilegalnom posjedu i on je procesuiran zbog krivičnog djela koje mu se stavlja na teret – nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija. Dodatnim provjerama Nacionalnog biroa Interpol-a Podgorica utvrðeno je i da se ovo lice potražuje od strane Njemačke zbog više počinjenih krivičnih djela – kidnapovanje radi otkupa, pokušaj iznude i razbojništvo”, saopšteno je iz Uprave policije (UP).

Osim toga, službenici NCB Interpol-a Podgorica uspješno su realizovali lociranje i lišili slobode italijanskog državljanina G.R. koji je, navodi oni u saopštenju, od strane italijanskih bezbjednosnih službi označen kao visokorangirani pripadnik organizovane kriminalne grupe, a koji se crvenom interpolovom potjernicom potražuje zbog izdržavanja kazne zatvora u trajanju od osam godina i mjesec dana zbog krivičnih djela prevara, pranje novca, ilegalna trgovina umjetninama i antikvitetima kao i prouzrokovanje lažnog bankrota velike kompanije u Italiji.

“Pored ovih aktivnosti na teritoriji Crne Gore, uspješnom razmjenom operativnih podataka crnogorske i mađarske policije, na teritoriji Mađarske, lišeno je slobode lice R.B. iz Nikšića, koje Crna Gora potražuje radi izdržavanja kazne zatvora u trajanju od 10 mjeseci, zbog izvršenog krivičnog djela teška tjelesna povreda”, saopšteno je iz UP.

Provjerama posredstvom Interpol-a Podgorica i Interpol-a Budimpešta utvrđeno je da je, kako su saopštili, ovo lice u pritvoru, kao osumnjičeni, za krivično djelo razbojništvo, izvršeno na teritoriji Mađarske.

“U toku je komunikacija sa mađarskim partnerskim službama u cilju postupanja organa za spovoðenje zakona po crnogorskoj međunarodnoj potjernici, te nakon što krivični postupak protiv pomenutog lica bude okončan u njihovoj zemlji, slijedi postupak ekstradicije”, kazali su iz UP.

Portal Analitika