Podgorica

Izrazito visok vodostaj rijeke

U Podgorici tokom noći pala ogromna kiša: Pogledajte kako izgleda Morača

Tokom noći i danas u Crnoj Gori pala je velika kiša. Obilne padavine nijesu zaobišle ni Podgoricu, o čemu najbolje svjedoči visok vodostaj rijeke Morace.

U Podgorici tokom noći pala ogromna kiša: Pogledajte kako izgleda Morača Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

Podsjetimo, iz Zavoda za hidrometeorologu prethodno su najavili da će prvog dana vikenda Crnu Goru pogoditi veliki pljuskovi, oblinije količine padavina, a mjestimično će duvati pojačan vjetar južnih smjerova.

Takođe, upozorenje na vremenske prilike koje nas očekuju juče je poslao Direktorat za zaštitu i spašavanje MUP-a.

"Prema informacijama Zavoda, očekuje se ciklonska aktivnost na području Crne Gore u južnim-primorskim i centralnim dijelovima u noći između petka i subote i u subotu, što će usloviti kratkotrajnu jaku kišu, sa uslovima za lokalne kratkotrajne olujno vremenske nepogode i jak južni vjetar posebno u višim predjelima na sjeveru i na primorju kratkotrajno olujni udari južnog vjetra. U južnom Jadranu kratkotrajno je moguće podizanje nivoa mora i jaki talasi. Zbog očekivane kratkotrajno intezivne kiše, u centralnim i južnim predjelima, potencijalno su mogući bujični problemi prvenstveno na bujičnim tokovima i u urbanim sredinama", kazali su juče.

Direktorat za zaštitu i spašavanje pozvao je građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji.

Portal Analitika