Svijet

"Otrov sa svakim dimom"

U Kanadi će na svakoj cigareti biti ispisano upozorenje o štetnosti duvana

Kanada će postati prva zemlja u kojoj će na svakoj cigareti pojedinačno morati da budu ispisana upozorenja o štetnim posljedicama duvana po zdravlje ljudi.

U Kanadi će na svakoj cigareti biti ispisano upozorenje o štetnosti duvana Foto: internet
AgencijeIzvor

Mjeru su prošle godine najavile kanadske zdravstvene vlasti, a propisi bi trebalo da stupe na snagu 1. avgusta. Uvodiće se postepeno u zavisnosti od veličine cigareta, prvo na najvećim a na kraju na svim cigaretama.

“Ovaj hrabar korak učiniće da poruke upozorenja o posljedicama po zdravlje budu praktično neizbežne”, rekla je kanadska ministarka za mentalno zdravlje i bolesti zavisnosti Karolin Benet.

Upozorenja “otrov sa svakim dimom”, “duvanski dim šteti djeci” i “cigarete izazivaju impotenciju” biće ispisana na engleskom i francuskom.

Ministarstvo zdravlja Kanade saopštilo je da je cilj ove strategije da se smanji konzumacija duvana na ispod pet odsto do 2035.

Benet je rekla da od posljedica pušenja svake godine umre 48.000 Kanađana.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.