Društvo

U Herceg Novom otvoren Dnevni boravak za odrasla i starija lica i lica sa invaliditetom

Danas je u Herceg Novom otvoren Dnevni boravak za odrasla i starija lica i lica sa invaliditetom, kapaciteta 15 korisnika. 

U Herceg Novom otvoren Dnevni boravak za odrasla i starija lica i lica sa invaliditetom Foto: Ministarstvo rada i socijalnog staranja
Portal AnalitikaIzvor

Kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, Opština Herceg Novi je obezbijedila prostor, tehničke uslove i finansijska sredstva.

Dnevni boravak je otvorio ministar rada i socijalnog staranja Admir Adrović sa predsjednikom opštine Herceg Novi Stevanom Katićem.

”Otvaranjem Dnevnog boravka u opštini Herceg Novi nastojimo da unaprijedimo kvalitet života lica sa invaliditetom i stvorimo uslove za integraciju naših korisnika u zajednicu na osnovu jednakih mogućnosti, podstičući razvoj praktičnih vještina i sopstvenih potencijala kako bi se osnažili za samostalan život”, kazao je Adrović.

Naveo je da će se u Dnevnom boravku u skladu sa potrebama korisnika, obezbjeđivati niz važnih aktivnosti i organizovati radno-okupacione, odnosno edukativne aktivnosti, koje podstiču razvoj novih znanja i vještina.

Adrović je ranije danas obišao Centar za socijalni rad, gdje je sa direktoricom Biljanom Dimić razgovarao o aktuelnim temama, te planiranim aktivnostima Centra u cilju unapređenja kvaliteta usluga u oblasti socijalne i dječje zaštite u tom gradu.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.