Opština obezbijedila vrijedne nagrade

U Baru održan školski kviz o poznavanju saobraćajnih propisa

U cilju saobraćajne edukacije djece i mladih i ukazivanja na važnost razvoja svijesti o uticaju saobraćaja na životnu okolinu, a u okviru obilježavanja Evropske nedjelje mobilnosti, danas je održan školski kviz za učenike osnovnih škola o poznavanju saobraćajnih propisa. 

U Baru održan školski kviz o poznavanju saobraćajnih propisa Foto: Opština Bar
Portal AnalitikaIzvor

Učenici VII, VIII i IX razreda iz pet osnovnih škola sa teritorije Opštine Bar pokazali su zavidan nivo znanja odgovarajući na setove pitanja o saobraćaju, saobraćajnim pravilima i kulturi. 

Prvo mjesto pripalo je Mateju Stanišiću, učeniku IX razredaOŠ „Anto Đedović“ koji je osvojio maksimalan broj predviđenih poena. Drugoplasirani je Lazar Đoković, učenik IX razreda OŠ „Blažo Jokov Orlandić“. Jovana Petrović, učenica VII razredaOŠ „Anto Đedović“ zauzela je treće mjesto, dok su četvrtu poziciju, sa istim brojem bodova, podijelili Evtimov Matija, učenik VIII razredaOŠ „Srbija“ i Rejhan Rašketić, učenikIX razreda u OŠ „Mrkojevići“.

 

Njima su uručene i vrijedne nagrade u vidu bicikala. Realizacijom ove aktivnosti lokalna uprava težida pošalje poruku o potrebi biranja održivih i ekološki prihvatljivijih vidova transporta, poput biciklizma, pješačenja i korišćenja javnog gradskog prevoza u kontekstu očuvanja zdrave životne sredine i sa ciljem promocije održive urbane mobilnosti.

Uprkos činjenici da se zvanično obilježavanje Evropske nedjelje mobilnosti završava 22. septembra, Opština Bar će i tokom narednog periooda nastaviti sa realizacijom aktivnosti koje treba da doprinesu većoj bezbijednosti pješaka, a koje podrazumijevaju ugradnju LED markera i inovativne LED saobraćajne signalizacije i opreme u ulici IV Crnogorske proleterske brigade i ulici Jovana Tomaševića.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.