Crna hronika

Prikupljena obavještenja od više lica

Tuča nakon utakmice u Tivtu, policija podnijela prekršajne prijave

Policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat postupili su po prijavi zaprimljenoj 21. aprila oko 18.20 časova, da je na VIP dijelu tribine FK Arsenal u Tivtu, gdje se odigravala fudbalska utakmica između FK Arsenal iz Tivta i FK Mornar iz Bara, došlo do sukoba između više lica.

Tuča nakon utakmice u Tivtu, policija podnijela prekršajne prijave Foto: Pobjeda/Stevo Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

Obavljen je razgovor sa odgovornim licem zaštitarske firme angažovane od strane organizatora, a koja je sprovodila mjere obezbjeđenja utakmice, te su prikupljena obavještenja od više lica.

„Tom prilikom policijski službenici su došli do saznanja da je na pomenutoj tribini došlo do verbalnog, a zatim i fizičkog konflikta između članova rukovodstva gore pomenutih fudbalskih klubova“, navode u saopštenju.

Kako dodaju, sa spisima predmeta je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru koji se izjasnio da se u radnjama ovih lica ne stiču elementi krivičnog djela čije se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti, te su policijski službenici protiv više lica podnijeli prekršajne prijave zbog prekršaja iz oblasti Zakona o javnom redu i miru.

„Osim toga, policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Tivat preduzimaju dalje mjere i radnje iz svoje nadležnosti u cilju utvrđivanja eventualnih propusta u organizaciji obezbjeđenja utakmice i procesuiranju organizatora u skladu sa Zakonom o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama“, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika