Društvo

Tri kandidata ne ispunjavaju uslove za članove Savjeta RTV Podgorica

Tri od sedam kandidata koji su predloženi za članove Savjeta RTV Podgorica ne ispunjavaju formalno – pravne uslove za ovu funkciju, saopštio je Mitar Šušić, šef kluba odbornika Nove srpske demokratije na sjednici odbor za izbora i imenovanja. Odbor za izbor i imenovanje treba da utvrdi listu kandidata koji ispunjavaju uslove za Savjet RTV Podgorice.

Tri kandidata ne ispunjavaju uslove za članove Savjeta RTV Podgorica Foto: Gradski portal
Gradski portalIzvor

Šušić je naveo da uslove ne ispunjavaju kandidati koje su predložili Univerzitet Crne Gore, NVO sektor i Unija poslodavaca. Univerzitet je za člana predložio Kseniju Rakočević, Unija poslodavaca Vesnu Radulović, dok je NVO sektor predložio Zorana Rakočevića.

Pored njih za članove Savjeta predloženi su i Aleksandar Đurišić, ispred Advokatske komore, Miodrag Bujisić ispred Unije slobodnih sindikata, Tatjana Džudović, ispred Saveza sindikata Crne Gore i Danijela Radec, ispred Sindikalne organizacije organa lokalne uprave Glavnog grada.

Šušić je kazao da je nezadovoljan odnosom predlagača i na koji su se način odnijeli prema tome, kao i kakvu su dokumentaciju dostavili.

“Osim Advokatske komore, čiji je predlog pravovremen i Unije sindikata, svi drugi podnosioci predloga su dostavili predloge koji su diskutabilni. Univerzitet predlaže kandidata koji je stekao specijalisticke studije 2014.godine. Očekivao sam da Univerzitet to prepozna i od 100-ak profesora da nam predlože nekog profesora sociologije. Imamo predlog koji treba da se izjasnimo a ne ispunjava uslove”, rekao je Šušić.

Šušić navodi da uslove ne ispunjavaju ni predlozi Unije poslodavaca i NVO sektora jer nemaju prebivalište u Podgorici. Šef kluba odbornika DPS-a Andrija Klikovac ocijenio je da je Ksenija Rakočević ne ispunjava uslove jer nema dovoljan broj godina radnog iskustva.

“Rakočević je prije zaključenja javnog poziva podnijela ostavku na funkciju člana Savjeta Narodne biblioteke Đurđe Crnojević”, rekao je Klikovac.

Takođe je dodao da mu je diskutabilna i kandidaturu Zorana Rakočevića koji, kako je naveo, nema prebivalište u Podgorici. Klikovac je naveo, a da prebivališta u Podgorici nema ni Vesna Radulović, zbog čega je predložio da se za ova tri člana ponovo raspiše javni poziv.

Predsjednik odbora za izbor i imenovanje Vasilije Čarapić istakao je da je prebivalište uslov koji mora biti ispunjen.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.