Kultura
  • Portal Analitika/
  • Kultura /
  • Treći dan Cetinjskog foruma: Danas o perspektivama socio-kulturnih raznolikosti, odrazima istorijskih previranja u društvu Zapadnog Balkana...

Počinje u devet sati

Treći dan Cetinjskog foruma: Danas o perspektivama socio-kulturnih raznolikosti, odrazima istorijskih previranja u društvu Zapadnog Balkana...

Za danas su zakazana tri panela na trećem Cetinjskom forumu, koji se održava na Fakultetu za crnogorski jezik i književnost.

Treći dan Cetinjskog foruma: Danas o perspektivama socio-kulturnih raznolikosti, odrazima istorijskih previranja u društvu Zapadnog Balkana... Foto: FCJK
Portal AnalitikaIzvor

Početak je zakazan za devet sati i počinje panelom pod nazivom "Đe smo? Perspektive socio-kulturne raznolikosti na Zapadnom Balkanu" a govoriće: Janko Ljumović (Cetinje), Fatima Mahmutćehajić (Sarajevo), Veselin N. Ivanović (Podgorica), Dušan Pajović (Podgorica), Amra Hadžimuhamedović (Sarajevo). 

Naziv drugog panela je "Interakcija religioznih kretanja i globalnih uticaja" a učestvuju: František Šister (Prag), Izudin Gušmirović (Podgorica), Nevena Kovačević (Podgorica), Biljana Jovićević (Podgorica) i Jovan Ulićević (Podgorica). 

Treći panel nosi naziv "Odrazi istorijskih previranja u društvima Zapadnog Balkana", a govoriće: Ljubomir Filipović (Budva), Bashkim Rahmani (Priština), Danilo Kalezić (Podgorica), Boban Batrićević (Cetinje)...

Podsjećamo, tema ovogodišnjeg Cetinjskog foruma je “Oštra i meka moć na Zapadnom Balkanu: Demokratija, obrazovanje i bezbjednost”.

Riječ je o društveno-kulturološkoj konferenciji, na kojoj će i ovog puta učestvovati brojni eminentni univerzitetski profesori, naučnici, književnici, predstavnici civilnog sektora i novinari.

Forum-dan-3

Organizatori su najavili da će kompletan Cetinjski forum biti moguće online pratiti na Youtube kanalu Fakulteta za crnogorski jezik i književnost.

Batrićević: Đe SPC dominira nema solidarnosti među etničkim grupama, povećanje plata ne može da riješi problem
5
Batrićević: Đe SPC dominira nema solidarnosti među etničkim…
23.04.2024 19:10
Uljarević: IBAR ne dobija vladajuća struktura već Crna Gora kao podstrek i priznanje za učinjeno
1
Uljarević: IBAR ne dobija vladajuća struktura već Crna Gora…
23.04.2024 13:13

 

Portal Analitika