Abiznis

Pomorski saobraćaj se javio na oglas Morskog dobra

Trajekt „Igalo“ još 28 dana u zakupu

Morsko dobro će i narednih 28 dana nastaviti sa zakupom trajekta „Igalo“, imajući u vidu da se Pomorski saobraćaj prijavio na oglas jednostavne nabavke za zakup trajekta i ponudio 24.998,96 eura bez uračunatog PDV-a.

Trajekt „Igalo“ još 28 dana u zakupu Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Tako će, do okončanja tendera koje je Morsko dobro raspisalo sa skraćenim rokom od 15 dana, na relaciji Kamenari – Lepetane nastavljati da saobraćaju tri trajekta, a ovih dana se očekuje i četvrti kupljen u Grčkoj za 3,2 miliona eura.

Ovo državno preduzeće prekjučerašnjim pozivom traži da kupi šest trajekata sa rezervnim djelovima ukupne vrijednosti 8,1 milion eura sa PDV-om. Sudeći po tehničkoj specifikaciji i broju traženih brodova, da se naslutiti da su vlasnici Pomorskog saobraćaja Duško i Dejan Ban dogovorili sa Morskim dobrom da im prodaju trajekte.

U pozivu su ukazali da postojeći kapaciteti uskoro neće biti dovoljni da obezbijede nesmetano odvijanje saobraćaja, zbog čega je neophodno kupiti dodatne trajekte odgovarajućih kapaciteta. Prema uslovima tendera, ponuđač bi pet trajekata trebalo da dostavi najkasnije do 15. jula, dok je rok za šesti trajekt i rezervne djelove mart iduće godine. Ponuđaču će novac biti isplaćen nakon isporuke brodova. Tender je podijeljen u sedam partija, pa je najskuplji trajekt koji traže vrijedan 2,8 miliona eura, a najjeftiniji 110 hiljada eura. Preostali će ih koštati 140 hiljada, 150 hiljada, 900 hiljada i 1,7 miliona eura, a rezervni djelovi i prateća oprema za trajekte 910,6 hiljada eura.

Od juče karta pet eura

Karta za prevoz automobilom na ovoj trajektnoj liniji od juče je pet eura, a ove cijene važiće do 30. septembra. Motociklisti će tokom sezone plaćati 2,5 eura, automobili sa prikolicom i kombiji dužine veće od pet metara 9,30 eura, kamioni nosivosti do pet tona i minibusi do 22+1 sjedišta 10,5 eura, kamioni preko pet tona 14,5 eura, autobusi 17,5 eura, šleperi i prikoličari 25,5 eura, a vangabaritna vozila 29 eura.

Kartu za trajekt neće plaćati vozila hitne pomoći, policije, vatrogasaca, vojske, kao i invalidna lica koja na vozilu moraju imatu oznaku. Uvedena je i mjesečna karta od 100 eura za građane koja uključuje 50 prelazaka trajektom u jednom pravcu mjesečno, dok je za stanovnike Tivta i Herceg Novog predviđena povlašćena cjelogodišnja karta za putničke automobile i motocikle od tri, odnosno 1,5 eura.

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
S Salik_neregistrovani
02.06.2023. 10:36

Bravo za bracu Ban, patriotizam je kad saradjujes sa drzavom ko god bio vlast.

1
0
D Daki_neregistrovani
02.06.2023. 05:45

Ona dvorska luda i budvanska mafija iz morskog dobra ,napravili su nam pakao od zivota u Boki, kolaps na trajektu ,, kolaps u Kotoru jer mnogi idu okolo . Ovakvih ništavila jos nije viđeno

12
0
K Karadag
02.06.2023. 07:16

@Daki_neregistrovani hahaha a mi i dalje cutimo.Bolje da im javno recemo" jebite nas jace"

4
0