Društvo

Tomović o izboru Raonića: Poraz prava nad politikom

Savjet Radio Televizije Crne Gore je nažalost ignorisao pravnosnažnu odluku suda i drugi put izigrao i prekršio zakon o nacionalnom javnom emiteru, kazao je CdM-u Dalibor Tomović, advokat Nikole Markovića.

Tomović o izboru Raonića: Poraz prava nad politikom Foto: UGC
CdMIzvor

“Iako je na Savjetu bilo da odluči o izboru direktora između preostalih kandidata, dakle bez Raonića kao kandidata ili da raspiše novi konkurs, Savjet je ponovo glasao za Raonića za koga je sud utvrdio da je u sukobu interesa”, istakao je Tomović.

Navodi da sukob interesa kod Raonića nije otklonjen ni danas.

“Iz razloga što se uslovi za direktora cijene prema stanju kada je konkurs raspisan, a to je 2021.godine, našta se i odnosi pravnosnažna presuda kojom je taj nedostatak utvrđen. Zato ćemo ponovo potražiti sudsku zaštitu jer ne smijemo dozvoliti da nezakonita ponašanja postanu praksa i da nećemo odustati jer ovo je stvar principa a ne funkcije”, poručuje Tomić.

Podsjećamo, iako je Viši sud u Podgorici donio pravosnažnu persudu da je Boris Raonić u avgustu 2021. godine nezakonito izabran za generalnog direktora Javnog servisa RTCG na današnjoj sjednici Savjeta RTCG on je ponovo izabran na tu funkciju. Na početku sjednice Odbijen je predlog članice Savjeta Amine Murić da sjednica bude zatvorena za javnost. Murić je zamjenica direktora Građanske alijanse na čijem čelu je prije stupanja na funkciju generalnog direktora RTCG bio Raonić.

I to je moguće: Savjet RTCG opet izabrao Borisa Raonića za direktora
25
I to je moguće: Savjet RTCG opet izabrao Borisa Raonića…
01.06.2023 16:45

 

Portal Analitika

Komentari (3)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
T Treba_neregistrovani
02.06.2023. 04:52

sada viđeti reagovanje Tužilastva, jer ne sprovođenje sudske odluke je ktivično djelo i stvara nesigurnos kod građana, to yreba da spriječi upravo Tužilastvo.

0
0
l ljuma_neregistrovani
01.06.2023. 16:20

obični građanin dobije presudu za zatvor i opegla, oćemo li ovako poštovat zakon

5
1
h hajde_jadan_neregistrovani
01.06.2023. 15:59

Kojega prava ? Nikad ga nije ni bilo u CG .

9
0