Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Todorović: Spajić odustao od polemike sa Kneževićem, isturio Krvavca kako bi branili sopstvene laži

Todorović: Spajić odustao od polemike sa Kneževićem, isturio Krvavca kako bi branili sopstvene laži

Javno pozivamo Branka Krvavca da objavi tekst Rezolucije naslonjen na crnogorske amandmane u kojoj piše da SRBI nisu genocidan narod, i mi ćemo da mu se javno izvinimo i prestanemo da se dalje bavimo politikom, poručila je Todorović. 

Todorović: Spajić odustao od polemike sa Kneževićem, isturio Krvavca kako bi branili sopstvene laži Foto: DNP
Portal AnalitikaIzvor

"DNP konstatuje da je Milojko Spajić nolautiran neumoljivim činjenicama odustao od dalje polemike sa Milanom Kneževićem, i opredijelio se da isturi Branka Krvavca kako bi branili sopstvene laži. A mozda i tako treba, posto je Krvavčev uticaj na Milojka Spajića i te kako poguban, da politički protivnici PES-a nemaju nikakvu potrebu da rade protiv njih, jer im pri njima samima neprijatelji nisu ni potrebni", kazala je kazala je portparolka Demokratske narodne partije, Jovana Todorović. 

Podsjećamo, šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Branko Krvavac, reagovao nakon izjave Kneževića da je on bio prisutan kada je Spajić rekao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. Krvavac je poručio da su "navodi Kneževića neistiniti".

"DNP odgovorno tvrdi da je prije odlaska premijera Spajića za Njemačku održan sastanak kojem su pored Kneževića i Spajića, prisustvovali Andrija Mandić i Branko Krvavac. Na tom sastanku se vodio razgovor oko glasanja crnogorskih predstavnika u PSSE i Generalnoj Skupštini UN. Nakon što su Andrija Mandić i Milan Knežević saopštili da Crna Gora treba da glasa protiv Rezolucije o Srebrenici, premijer Spajić je saopštio da je njegov model da Crna Gora bude uzdržana, i da kao obrazloženje tog uzdržanog stava bude uzeta namjera kako želimo da se kandidujemo za nestalnog člana SB UN-a", navodi Todorović.

Todorović navodi da je Spajić "molio da se predstavnici koalicije ZBCG medijski ne oglašavaju povodom ove teme" kako bi premijer Crne Gore svoju namjeru sproveo u djelo.

"A da je ovo istina, lako je utvrditi kroz pregled press klipinga, i činjenicu da se Milan Knežević povodom Rezolucije o Srebrenici oglasio tek nakon tvit objave Milana Niča, eksperta njemačkog Savjeta u Bundestagu, koji je nakon sastanka sa Milojkom Spajićem saopštio da će Crna Gora glasati za pomenutu Rezoluciju", tvrdi Tododrović. 

DNP, poručuje Todorović, nema nikakvu dilemu da je izjava Milana Kneževića o Spajićevoj namjeri da Crna Gora bude uzdržana, uznemirila duhove u pojedinim zapadnim ambasadama, i da je sad potrebno dokazati lojalnost tako što će se lažima napadati istina. Uostalom, i predstavnica Njemačke se, obrazlažući Rezoluciju o Srebrenici pozvala na crnogorske amandmane od kojih je jedan odbijen, a drugi modifikovan do neprepoznatljivosti u preambuli, kako bi, dodaje, podstakla neodlučne države da podrže Rezoluciju.

"A to što Branko Krvavac za vhunski iskaz patriotizma smatra to što Crna Gora nije bila kosponzor Rezolucije, najbolje govori o licemjernosti crnogorskog stava. Znaci Crna Gora nije bila kosponzor, već joj je Njemačka napisala amandmane koji su trebalo da povećaju broj onih koji će glasati za Rezoluciju. Toliki patriotizam i želja za dobrosusjedskim odnosima i pomirenjem nikad nije viđen kao kod crnogorske delagacije", ističe Todorović. 

Zato javno, kako navodi, pozivaju Branka Krvavca da objavi tekst Rezolucije naslonjen na crnogorske amandmane u kojoj piše da SRBI nisu genocidan narod, i oni će, poručuje, da mu se javno izvine i prestanemo da se dalje bavimo politikom.

"Ali ako takav tekst ne postoji, onda Branko Krvavac treba da podnese ostavku i povuče se iz javnog života. DNP nema namjeru da odstupi ni za milimetar od naših ideoloških, programskih i ljudskih uvjerenja, i zato nemamo problem da svuda i na svakom mjestu saopštavamo istinu. A građani, bez obzira na političku pripadnost, veoma dobro znaju ko govori istinu, a ko je zaobilazi, što su potvrdili i rezultati izbora u Budvi. Zato ostaje otvoren poziv premijeru Spajiću, da se on i Milan Knežević testiraju na poligraf u Visbadenu i da objave rezultate, jer svakako Branko Krvavac ne može biti mjerač istine", navodi Todorović. 

Krvavac demantovao Kneževića: Crna Gora jedina zemlja koja je uspjela da u Rezoluciju unese stavku da Srbi nisu genocidan narod
3
Krvavac demantovao Kneževića: Crna Gora jedina zemlja koja…
28.05.2024 15:18

 

Portal Analitika