Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Krvavac demantovao Kneževića: Crna Gora jedina zemlja koja je uspjela da u Rezoluciju unese stavku da Srbi nisu genocidan narod

Krvavac demantovao Kneževića: Crna Gora jedina zemlja koja je uspjela da u Rezoluciju unese stavku da Srbi nisu genocidan narod

Šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Branko Krvavac, reagovao nakon izjave Kneževića da je on bio prisutan kada je Spajić rekao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. 

Krvavac demantovao Kneževića: Crna Gora jedina zemlja koja je uspjela da u Rezoluciju unese stavku da Srbi nisu genocidan narod Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Šef Kabineta predsjednika Vlade Crne Gore, Branko Krvavac, reagovao je nakon što je predsjednik Demokratske narodne partije Milan Knežević kazao da je premijer Crne Gore, Milojko Spajić, pred više osoba rekao da će Crna Gora biti uzdržana prilikom glasanja o Rezoluciji o Srebrenici. Krvavac je poručio da su "navodi Kneževića neistiniti". 

"Povodom navoda poslanika u Parlamentu Crne Gore gospodina Milana Kneževića, a koje se odnose na „obećanja premijera Spajića o uzdržanosti Crne Gore prilikom glasanja o Rezoluciji u Srebrenici” - u cilju objektivnog i cjelishodnog informisanja, obavještavam javnost da navedeno ne odgovara istini.

Takođe, koristim priliku da ponovim ono što se u regionalnim medijima rijetko može pronaći: Crna Gora je jedina zemlja koja je od predlagača tražila (i u tome uspjela) da u Rezoluciji ostane jasno i nedvosmisleno zapisano da Srbi nisu niti mogu biti genocidan narod", tvrdi Krvavac.

Knežević je kazao da su, osim njega i lidera Nove srpske demokratije Andrije Mandića, šef kabineta premijera Milojka Spajića Branko Krvavac bio prisutan kad je Spajić, kako tvrdi Knežević, rekao da će Crna Gora biti uzdržana na glasanju o rezoluciji o genocidu u Srebrenici, na Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

"I dok je to za neke na nivou političke krilatice, za Crnu Goru predstavlja pitanje pomirenja među svim narodima u regionu. Stoga Vlada Crne Gore ostaje dosljedna u sprovođenju politike mira i stabilnosti među svim državama na Zapadnom Balkanu kako bi u konačnom mogli zajednički raditi na evropskoj perspektivi i boljem standardu koji svi naši građani zaslužuju. Na kraju, uz puno razumijevanje političkih ambicija i pretenzija, apelujem na nosioce javnih funkcija (bar one u Crnoj Gori) da se uzdrže od daljeg iznošenja neistina ovim i svim drugim povodima", poručuje Krvavac. 

Knežević odgovorio Spajiću: Da odemo na poligraf da vidimo ko meni baje a ko laže od nas dvojice
16
Knežević odgovorio Spajiću: Da odemo na poligraf da vidimo…
28.05.2024 13:58

 


Portal Analitika