Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Tivatska URA: U jeku turističe sezone krši se odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova na teritoriji Opštine

Tivatska URA: U jeku turističe sezone krši se odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova na teritoriji Opštine

Građani u strahu nam se uveliko žale, navode iz URE. 

ILustracija Foto: UGC
ILustracija
Portal AnalitikaIzvor

"Sekretarijat za privredu u Opštini Tivat je ranije izjavio da je zbog produženja trajanja ljetnje turističke sezone, neophodno zabranu izvođenja građevinskih radova sprovesti znatno ranije, te da se u narednim godinama može očekivati dalje pooštravanje ove mjere, u smislu ranijeg početka i kasnijeg prestanka važenja ove odluke, a sve u skladu sa ciljem povećanja zadovoljstva građana i brojnih posjetilaca Tivta tokom ljetnjih mjeseci", podsjećaju iz Građanskog pokreta URA u Tivtu

Lijepa, poručuju, zamisao, pretpostavljaju i vjeruju, kako kažu iz URE, vođena interesima građana i turista koji dolaze u taj grad.

"Međutim, na očigled građanki i građana Tivta, ali i turista koji posjećuju naš grad imamo nepoštovanje ove mjere. Kamione i bagere vidimo svuda i to ne samo na onim gradilištima sa “posebnom dozvolom” već na većini drugih, manjih i većih, u početnoj, među i završnoj fazi", navode iz URE. 

Iz tivatske URE ističu da prijave ne dolaze do onih koji treba da reaguju, a da reagovanje po službenoj dužnosti izostaje prema svemu što se može vidjeti na terenu. Oni dodaju da su reakcije građanki i građana burne i da je nezadovoljstvo takvom situacijom evidentno.

"Građani u strahu nam se uveliko žale, jer kada se požale na takvu situaciju nailaze na salve uvreda sa sve prijetnjama od strane bahatih investitora i izvođača radova", ukazuju iz tivatske URE.

Oni su pozvali opštinske vlasti u Tivtu da se pozabave adekvatno ovim problemom u skladu sa prethodno donešenim odlukama i izjavama kako one ne bi ostajale samo "mrtvo slovo na papiru".

Portal Analitika