Region

Tadić: Nova vlada ima pravo na šansu, ali je pitanje koliko su stručni

Izvor

- Zaslužuju šansu, ali videćemo kakav će biti rezultat - rekao je Tadić novinarima na obeležavanje Vidovdana, slave Srpskog pokreta obnove, prenosi Tanjug.

Tadić je kazao da je danas prestalo da važi strateško partnerstvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije, za koje je naveo da imaju novu politiku i novu ideologiju.

Upitan kakav je bila strategija DS, ako joj je njen strateški partner SPS "okrenuo leđa na prvoj krivini", Tadić je odgovorio da strateška partnerstva u politici nisu večna i da je danas prestalo da važi strateško partnesrtvo DS sa SPS i Ujedinjenim regionima Srbije za koje je naveo da imaju novu politiku i novu ideologiju.

Tadić je rekao da je od početka pregovora o formiranju nove vlade problem bio u tome ko će biti premijer i dodao da DS nije htjela da Dačiću da to mjesto.

Tadić je odbio da odgovori na pitanje o tome da li će podneti ostavku na mesto predsednika DS.

Predsednik DS je rekao da nije tačno da je od njegovog stranačnog zamjenika i gradonačelnika Beograda Dragana Đilasa tražio da raskine koaliciju sa SPS u Beogradu i dodao da DS neće žuriti sa odlukama o koalicijama na lokalnom nivou.

Portal Analitika