Region

Tadić: DS je nacionalna institucija, ne vjerujem u cijepanje

Izvor

- Cio septembar će biti mjesec analize izbornih rezultata i dešavanja u DS na stranačkim organima, a početkom mjeseca na Glavnom odboru će svako imati priliku da kaže svoj stav, da se utvrdi odgovornost, ali i krivica - rekao je Tadić u intervjuu agenciji Beta.

On je istakao da će tražiti da sjednica Glavnog odbora DS, na kojoj će biti konačna analiza izbornog rezultata, bude potpuno otvorena za javnost, rekavši da građani Srbije treba da znaju šta se dešava u DS-u.

- Izborni poraz je nesumnjivo jak udarac na stranku, poslije četiri godine značajnog udjela u vlasti na svim nivoima i ostavio je uticaj na dešavanje u samoj stranci, koja se sada pregrupiše i priprema za snažnu i konstruktivnu opoziciju - rekao je Tadić.

- U DS-u ne postoji suštinski problem, jer je veoma važno da se donesu dobre odluke i utvrdi održiva politika da ne bismo plaćali cijenu u budućnosti - poručio je Tadić.

Prema njegovim riječima, DS je formirana za vrijeme koje je prošlo i potrebne su promjene u organizaciji za vrijeme koje dolazi.

Tadić je rekao da ne vjeruje u mogućnost cijepanja DS,-a iako se u prošlosti mnogo puta cijepala, jer bi to, kako je ocijenio, bilo veoma štetno "i za DS i za Srbiju", kao što je i štetno da se bilo kakvi nesporazumi i razlike u mišljenju iznose u javnost, jer od toga korist imaju samo politički i socijalni protivnici DS-a.

Portal Analitika