Zdravlje

EHA dodijelila Basari i CUOH akreditaciju prvog Međunarodnog kongresa onkologa i hematologa

Svjetski stručnjaci iz onkologije dolaze u Bečiće: Pitanja će moći da postave i pacijenti i njihovi članovi porodica

Basara kongres akreditovala i na evropskom nivou, jednom od najviših kategorizacija za kongrese, sa maksimalnim mogućim bodova za ljekare koji će učestvovati na kongresu od 24. do 26. oktobra

Nadežda Basara Foto: Privatna arhiva
Nadežda Basara
Portal AnalitikaIzvor

Evropska hematološka asocijacija (EHA) dodijelila je profesorki, dr Nadeždi Basari i Crnogorskom udruženju onkologa i hematologa - CUOH, akreditaciju prvog Međunarodnog kongresa onkologa i hematologa.

Kongres je takođe akreditovan, kao međunarodni, od strane Ljekarske komore Crne Gore.

"Osim pokroviteljstva Međnarodnog kongresa onkologa i hematologa, koji će se održati od 24. do 26. oktobra ove godine u Bečićima, od strane njemačko-švajcarsko-austrijskog udruženja onkologa i hematologa - DGHO, profesorica Dr. Nadežda Basara je ovaj kongres, u organizaciji Crnogorskog udružnja onkologa i hematologa, koje inače za sada broji 155 ljekara, akreditovala i na evropskom nivou, jednom od najviših kategorizacija za kongrese, sa maksimalnim mogućim EBAH (European Board for Accreditation in Hematology) CME- bodova za ljekare koji će ucestvovati na kongresu", navodi njen PR Branislav Basara.

Za ovakav uspjeh najviše su, kaže, zaslužni 12 profesora medicine iz Njemačke, od ukupno 35 predavača, koji su se rado odazvali pozivu koleginice dr Basare što, kako je ukazao njen portparol, dokazuje njenu reputaciju u njemačkim, evropskim i svijetskim medicinskim krugovima.

Na Međunarodnom kongresu onkologa i hematologa CUOH, predavanje njemačkih profesora medicine, 25. oktobra, otvoriće ambasador Njemačke u Crnoj Gori.

"U okviru kongresa, prvog dana, 24. oktobra održaće se i, Drugi Informativni Forum za pacijente, na kome će se, poslije uvodnih predavanja profesorke Basare i njenih koleginica i kolega, održati forum, na kome će pacijenti, njihova bliža rodbina i njihovi ljekari moći da postave pitanja u vezi hematoloških i onkoloških bolesti. Ulaz će biti, kao i kod prvog Foruma, slobodan za sve zainteresovane", pojasnio je Basara. 

Portal Analitika