Komentar

Komentar

Svetosavski ,,glok“ i svesrpski blok

Da zaključim: ,,Nema svetosavskog bloka/ Bez repetiranog ,,gloka“/ I nema srpske vjere u Boga/ Bez klerofašističkih gangsta teologa“

Svetosavski ,,glok“ i svesrpski blok Foto: Pobjeda
Milorad PUSTAHIJA
Milorad PUSTAHIJAAutor
PobjedaIzvor

Nedavno oposlismo i budvanske izbore, i to baš ono demokratski. Niko od učesnika nije imao primjedbe i svi su zadovoljni osim PES-a, koji šapatom pade u beznačajnost u Kadmovom gradu.

Nakon dva dana idile, gospodin Jovanović iz grupacije pritvorenog Mila Božovića dade izjavu kako su mafijaši i BIA-ši iz krila NSD-a Raja Mandića, iskačući iz blindiranih džipova, repetirali prema aktivistima Jovanovićevog, pardon Božovićevog krila, prijeteći im zbog odbijanja koalicije sa njima. I neka to, nego da su i prije izbora na isti način zastrašivali i ucjenjivali glasače.

Opa bato, Budva postade Kazablanka iz filma. Ili Palermo ili Napoli, ovisno koju mafiju preferirate. Ne pretjerujem, to su ljudi u Budvi, koji budalesaju u politici, ali su ozbiljni u biznisu. Božović je već dugo u pritvoru, ali nijedne sekunde se nije primijetio nedostatak psihodelične robe na tržištu, zbog čijeg je uvoza i distribucije on u pritvoru. E, to je menadžment!

No to je posao za Novovića, Markovića i policiju. Ali, trenutno su prezauzeti oko Katnića, Čađenovića i Lazovića i prežaju na Mila Đukanovića, pa pretpostavljam da neće moći u dogledno vrijeme rasvijetliti ovo.

Da zaključim: Nema svetosavskog bloka/ bez repetiranog „gloka“/ I nema srpske vjere u Boga/ bez klerofašističkih gangsta teologa/. Sve drugo je pričina priča. Ono što zabrinjava je da su Demokrate, čuveni demokratičeski nasilni upadači u izborne štabove DPS-a, i progonitelji njihovih aktivista na izborima u ,,predosvježivačko vrijeme“, ovoga puta ostali nijemi na ovo gore navedeno. Demokratski pozeri i bleferi i svačiji partneri

Inače, sva ova osvježivačka bulumenta nema nikakve svoje kvalitete, već politički preživljava od prežvakavanja i naduvavanja mana DPS-a. Samo da znate - na ovim izborima pobijedio je DPS. Da, da. Kada na lokalne izbore izlaziš sa pozicija državne i lokalne vlasti, u startu imaš prednost od najmanje dvadeset posto. E sad oduzmite sebi tih dvadeset posto i dodajte na onih DPS-ovih dvadeset posto, pa vidite gdje ste.

Naravno, ako na budućim ili zbog brutalnog nasilja ponovljenim ovim izborima ne bude blindiranih džipova i repetiranih „glokova“. Ova budvanska sprdnja od izbora je nebitna prema onome što vojvoda Rajo najavljuje, a to su izmjene Ustava koje će obesmisliti svako postojanje Crne Gore i Crnogoraca i demokratije i proeuropskih stremljenja i multikulturalizma i multikonfesionalizma i sekularizma i antifašizma.

Njegove javne istupe i buduće skupštinske inicijative unaprijed nazivam „Prolegomenom svake buduće politike u Crnoj Gori“. Da mi oprosti Kant na ovoj aluziji. Predstoje nam stvari iz tridesetih godina prošlog vijeka tipa: Šestojanuarska diktatura, Obznana i Oktroisani ustav. Kakav IBAR i učlanjenje u EU?! To su budalaštine koje nam prodaje PES. Hm, nije PES nego, kako bi Hrvati rekli, pesek, misleći na pseto. I stvarno: s kim god stupe u kontakt ili u sukob oni mu ližu ruku i mašu repom i ugodno kevću, tako da je teško odrediti im stav i namjere. Kod pesa ili peseka najbitnije je znati mu dresera, kako bi mu se prozrele namjere. E njih su dresirali pokojni Amfi i Vučić i samo političke dilajle i amateri mogu im pridavati neke demokratske i vizionarske namjere.

Ma koliko mi Crnogorci mislili o sebi uzvišeno, grizemo kao maniti i u velikom broju na ove pecaroške varalice. I tu nema brzoga rješenja, ili „ad koh“, kako bi to rekao Zdravko premijer, jedna od zvijezda „osvježenja“. Potrebne su bar dvije decenije ozbiljnog i iskrenog obrazovanja, vaspitanja, kreativnosti i pregalaštva.

Ali, s kim na čelu? Ovako su nacionalističke stranke u Bosni fanatično ujedinjene protiv SK BIH oborile komuniste uz lažne bombastične parole o demokratiji i postkomunističkoj političkoj idili i uvele nesretne narode u brutalno bratoubilaštvo. To i nas čeka u slučaju totalnog pada DPS-a, ali ovakav neborben ne može nam pomoći. Valjda ćemo smisliti nešto...

Velika je iluzija i pretjerana vjera u EU. Evo i gospođa Dominik Vag, ambasadorka OEBS-a, odbila je da primi delegaciju CHO koja je željela da je izvijesti o kršenju elementarnih ljudskih prava u Crnoj Gori. Zahvalan sam joj što ih nije proglasila fašistima kao što je njen zemljak i kolega Timonije proglasio desetak cetinjskih protestanata, naoružanih kišobranima. Samo da zna da nije nikad primila obrazovaniju i utemeljeniju ekipu iz oblasti diplomatije i ljudskih prava i evropskijih ubjeđenja od ove što je odbila.

Portal Analitika