Društvo

Suspendovan čuvar šuma iz Berana

Zahvaljujući tajno postavljenim kamerama na drugoj lokaciji otkriveno je da je teretno vozilo čuvara šuma korišćeno za nezakonite aktivnosti

Suspendovan čuvar šuma iz Berana Foto: Uprava za gazdovanje šumama i lovištima Crne Gore
Portal AnalitikaIzvor

Vršilac dužnosti direktora Uprave za gazdovanje šumama i lovištima, Miloš Rajković suspendovao je danas Milonju Golubovića, čuvara šuma u Područnoj jedinici Berane, do okončanja disciplinskog postupka za težu povredu službene dužnosti.

Iz Uprave podsjećaju da je juče u opštini Berane, u Gazdinskoj jedinici „Jelovica“ sprovedena uspješna akcija zaplijene bespravno posječene građe.

“Međutim, dok je vd. direktora organizovao zapljenu bespravne građe u odjeljenju 12 u Jelovici i njeno lagerisanje na sigurnu lokaciju, , što se vidi iz video snimka u prilogu. Slučaj je uz prikupljene dokaze proslijeđen nadležnim organima na dalje postupanje, a VD direktora je po hitnom postupku danas donio rješenje o suspendovanju čuvara šuma Golubovića, do okončanja disciplinskog postupka”, navode iz Uprave.

Ovom prilikom VD direktora je istakao da tajno postavljene kamere u šumama su odličan potez koji daje odlične rezultate, kao i da Uprava mora biti zdrav kolektiv koji čine isključivo odgovorni i profesionalni radnici, sa zajedničkim ciljem – a to je zaštita crnogorskih šuma.

Portal Analitika