Crna hronika

Optužni prijedlog sačinjen prije deset mjeseci

Suđenje za ubistvo Šejle Bakije još u početnoj fazi

Suđenje za ubistvo Šejle Bakije trebalo je da se održi danas, ali je ponovo odloženo. Optužni predlog podignut je prije skoro deset mjeseci ali se konstantno odlaže.

Suđenje za ubistvo Šejle Bakije još u početnoj fazi Foto: RTCG
RTCGIzvor

"Što se tiče odlaganja predmeta u kojem je okrivljen Ilir Đokaj ja kao njegov branilac mogu da kažem da je prvo odlaganje bilo od strane odbrane. Odbrana je dala predlog da se utvrdi da li je on bio sposoban tada da da svoj iskaz ili ne", kazao je Lješković.

Objašnjava da je razlog zadnja dva odlaganja odsustva jednog člana vijeća.

"Što se tiče zadnja dva odlaganja odlaže se zbog odsustva jednog člana vijeća, da li zbog bolesti ili nečega drugog, to već ne znam. Na današnje ročište sam ja zakasnio, zbog gužve u saobraćaju, mislim da je bio nekorektan odnos kolega tužioca i koleginice koja zastupa porodicu oštećenog, da se ja zbog toga kaznim. Da li je to pritisak na sud ili je pritisak na crnogorsku javnost, mene ne zanima kao branioca, ono što je želim da kažem je da nije problem ni da platimo kaznu koju bi odredio sud ali nije odloženo zbog nas", poručio je Lješković.

Advokat Lješković potvrdio je da je prošlo 10 mjeseci od podizanja optužnog predloga u predmetu ubistva Šejle Bakije.

"Treba imati u obzir da je vještak koji je po predlogu odbrane koji je utvrđivao da li je Ilir Đokaj sposoban da da svoj iskaz, našao je da je do tri mjeseca da bi mogle da se otklone te medicinske prepreke pa da onda on da iskaz. Za sve ostalo je zaslužno sve ovo što se dešavalo u crnogorskom pravosuđu, izmjene i promjene sudija, premještanje sudija sa jednog mjesta na drugo, odlasci tužilaca. Sada odjednom crnogorsko pravosuđe treba da se svali na pleća ovog predmeta", kazao je Lješković.

Novo suđenje je zakazano za 23. decembar u 10:30 sati.

 

Odloženo suđenje optuženom za ubistvo Šejle Bakije: Đokaj pred sudom 23. decembra
0
Odloženo suđenje optuženom za ubistvo Šejle Bakije: Đokaj…
02.12.2022 14:30

 

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.