Crna hronika

Predmet će suditi sutkinja Irena Šofranac-Nedović

Odloženo suđenje optuženom za ubistvo Šejle Bakije: Đokaj pred sudom 23. decembra

Početak suđenja Iliru Đokaju za ubistvo devetnaestogodišnje Šejle Bakije ispred njene porodične kuće u Tuzima kojom prilikom je ranio i njenog oca Šabana Bakiju danas je u podgoričkom Višem sudu odloženo za 23. decembar zbog izostanka člana sudećeg vijeća.

Odloženo suđenje optuženom za ubistvo Šejle Bakije: Đokaj pred sudom 23. decembra Foto: Foto: Pobjeda/M. Babović
PobjedaIzvor

Predmet će suditi sutkinja Irena Šofranac-Nedović.

Šejla je ubijena pred očima svoje porodice: oca, majke, babe i sestri.

Devetnaestogodišnja djevojka se prema ocjeni tužilaštva našla na meti optuženog Đokaja jer je odbijala da obnovi nekoliko mjeseci ranije prekinutu vanbračnu vezu.

Za to vrijeme, optuženi Đokaj je proganjao Šejlu, slao poruke preko lažnih profila, prijetio, govorio da među njima nije gotovo i da je njen život u njegovim rukama.

Prijetnje upućene Šejli obistinile su se poslednjeg dana septembra prošle godine kada je Đokaj došao ispred njene porodične kuće i iz pištolja nepoznate marke pucao u devetnaestogodišnjakinju nakon što mu je ponovila da ne želi da živi sa njim i da ga ne voli.

Pošto je ispalio smrtonosne hice, otac Šejle Bakije je prišao Đokaju i pokušao da ga uhvati za ruku, ali je optuženi okrenuo pištolj ka njemu i ispalio jedan projektil u grudi.

Đokaj je nakon vatrenog pira ušao u svoj automobil i ispalio još dva metka prema Šabanu Bakiji koji se uputio ka optuženom.

Jedan od ispaljenih projektila pogodio je Šabana u trbuh dok je drugi završio u stubu porodične kuće.

Đokaj je, 18. aprila, prilikom kontrole optužnice u podgoričkom Višem sudu, kazao da se duboko kaje zbog ubistva Šejle i da njegov život nema smisla jer je izgubio ono što je najviše volio.

On je se izvinio porodici Bakija za preživljenu tragediju.

Raičević: Bakija u prijavi navela da će krv pasti
1
Raičević: Bakija u prijavi navela da će krv pasti
02.10.2021 21:33
Bakija pokušavala da se distancira od Đokaja, ali je on uporno proganjao
1
Bakija pokušavala da se distancira od Đokaja, ali…
02.03.2022 07:06


Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.