Politika

Subotić: Formirali zločinačko udruženje da mi otmu imovinu

Izvor

Među tuženima, su kako je objavio sajt stanko-subotic.com su državljani Crne Gore lider PZP-a Nebojša Medojević, biznismen Ratko Knežević kao i Mladen Milutinović i Ljubiša Mitrović glavni urednici dnevnih novina Dan i Vijesti.

Subotić u prijavi tereti i direktora RTS-a Aleksandra Tijanića, Borisa Begovića, Milana Beka, Rada Bulatovića, Mlađana Dinkića, Dragana Jočića, Vojislava Koštunicu, Dragog Mićovića, Dejana Mihajlova, Dušana Mihailovića, Vukašina Minića, Gradimira Nalića, Ljiljanu Nedeljković, Aleksandra Nikitovića, Slobodana Radovanovića, Zorana Stojovića i Aca Tomića.

Među potencijalnim svjedocima su: Milo Đukanović, Boris Tadić, Ružica Đinđić i brojni drugi.

- Odlučio sam da pokrenem svoj vebsajt sa ciljem da rasvijetlim kampanju koja ima za cilj moje uništenj, a koju trpim od kraja 90- tih godina prošlog vijeka odnosno režima Slobodana Miloševića-kasnije njegovog nasljednika Vojislava Koštunice.

Moja krivična prijava pokazuje pod kakvim su uslovima članovi kriminalne organizacije organizovali kampanju protiv mene, prepunu uvreda, sa ciljem da me unište i preuzmu moju imovinu koristeći kontrolu nad ključnim funkcijama države Srbije.

Ratko Knežević tražio novac : Subotić u prijavi tvrde da su u više navrata određena lica pokušala da ga ucijene, kao da su preduzeli razne mjere da od njega uzmu novac.

-U februaru 2001. godine novinar Ratko Knežević poslao mi je zahtjev da isplatim sumu od 1, 6 miliona maraka koju sam mu navodno dugovao u Crnoj Gori - optužuje Subotić.

logo_dan_200pxMilutinović odbacio optužbe: Direktor i glavni odgovorni urednik ''Dana'' Mladen Milutinović kazao je da nije zvanično obaviješten o bilo kakvoj krivičnoj prijavi.

-Međutim na osnovu onoga što se moglo saznati u javnosti jeste da je to lice podnijelo nekakvu krivičnu prijavu protiv urednika četri medija: Dana, Vijesti, Blica i RTS-a. Ono što mogu da obećama jeste da nikave tužbe osumnjičenih za šverc duvana neće zaustaviti dnevni list Dan da razobličava sve afere i osobe koje su nanijele nepopravljivu štetu građanima Crne Gore. Ne čudim se Subotiću jer se davljenik za slamku hvata. Ali, slaba mu je vajda - rekao je Mladen Milutinović, prenosi Dan.

Portal Analitika