Zanimljivosti

Stjuard otkrio zašto ne bi trebalo piti kafu u avionima

Kelvin, koji godinama radi kao stjuard, na TikToku je objasnio zašto putnici ne bi trebalo da piju kafu u avionima. 

Stjuard otkrio zašto ne bi trebalo piti kafu u avionima Foto: Pixabay
Portal AnalitikaIzvor

Kevin je na TikToku objavio video u kome je odgovorio na pitanje s društvene mreže Redit. Jedan od pratilaca je tražio da Kevin otkrije neke "prljave tajne" njegovog zanimanja, piše DailyMail.

Kevinov komentar koji je najviše privukao pažnju upravo je onaj koji se tiče ispijanja kafe u avionu. On se nadovezao na odgovor jednog anonimnog korisnika Redita, koji je rekao da je pilot i savjetovao putnicima da ne bi trebalo da piju kafu tokom leta.

Kako je istakao, rezervoari za vodu se "rijetko čiste, ako se uopšte ikad čiste, a aparati koriste tu vodu za pravljenje kafe."

Kevin je ovu konstataciju potvrdio, te preporučio putnicima da je bolje da stignu malo ranije na aerodrom kako bi imali vremena da popiju kafu prije ukrcavanj u avion.

Ipak, to nije sve. Ovaj stjuard ima još razloga zbog kojih savjetuje da se izbjegava kafa u avionu.

"Činjenica da se rezervoari rijetko čiste tamo gdje je voda trebalo bi da vas najmanje brine“, kazao je Kevin, i kazao da se posude za kafu prazne u toaletima i tvrdi da to nije sanitarno.

„Kada uzmete posudu za kafu i prosipate sadržaj u toalet, a da ne biste napravili veliki nered, morate malo da se približite toaletu. I zamišljam da postoji neka vrsta povratnog prskanja, te da se čestice, bakterije ili nešto drugo direktno vraća u posudu za kafu, a zatim se ona vraća u aparat za kafu“, objasnio je Kevin

.

Portal Analitika