Društvo

SSCG: Podrška sindikalnoj organizaciji Nove Pobjede

Pozvali sve kolege da se pridruže naporima za bolje uslove rada

SSCG: Podrška sindikalnoj organizaciji Nove Pobjede Foto: SSCG
Portal AnalitikaIzvor

Sindikat informatičke, grafičke i izdavačke djelatnosti Saveza sindikata Crne Gore danas je izrazio punu podršku Sindikatu Nove Pobjede i, kako su naveli, njihovim naporima za unapređenje radnih uslova i materijalnog položaja zaposlenih. 

“Ovim putem prenosim podršku najbrojnije radničke asocijacije Saveza sindikata Crne Gore i predsjednika Skupštine SSCG Ranka Božovića”, navode u saopštenju.

Sindikat Nove Pobjede: Podržavamo novo rukovodstvo
3
Sindikat Nove Pobjede: Podržavamo novo rukovodstvo
09.07.2024 14:07

Kažu kako dijele razočaranje jedine reprezentativne Sindikalne organizacije Nove Pobjede zbog loših materijalnih uslova koji su vladali za vrijeme starog rukovodstva, kada su prosječne plate bile 30 odsto ispod državnog prosjeka. 

“Razumijemo da je ova situacija ozbiljno ugrozila egzistenciju mnogih zaposlenih i njihovih porodica. Kako su nas obavijestili novo rukovodstvo na čelu sa direktorom i glavnim odgovornim urednikom Nenadom Zečevićem je obećalo poboljšanje položaja novinara, administracije i radnika štamparije, što smatramo korakom u pravom smjeru”, navode iz SSCG.

Kako dodaju, njihova predanost unapređenju radnih uslova i povećanju plata zaposlenih predstavlja važan iskorak ka boljoj budućnosti za sve zaposlene.

“Novo rukovodstvo Nove Pobjede, je kako su nam saopštili, obećalo konkretne mjere za poboljšanje uslova rada, i mi vjerujemo da će ta obećanja biti ispunjena. Nadamo se da će novinari i radnici konačno dobiti priznanje koje zaslužuju za svoj rad. Pozivamo sve kolege da se pridruže naporima za bolje uslove rada i podrže promjene koje novo rukovodstvo planira sprovesti”, zaključuju u saopštenju.

Portal Analitika