Region

Srđan Janković tvrdi da mu je iskaz o ubistvu male Danke iznuđen u policiji: Tužilaštvo formiralo predmet

„Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji“, naveli su iz VJT

Srđan Janković tvrdi da mu je iskaz o ubistvu male Danke iznuđen u policiji: Tužilaštvo formiralo predmet Foto: nova.rs
Portal AnalitikaIzvor

Srđan Janković, jedan od dvojice osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić u Banjskom polju, saslušan je početkom juna u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru. 

Kako je tada pisala Nova.rs, Janković je potvrdio da je kobnog dana bio u tom selu u okolini Bora sa kolegom iz JKP "Vodovod" Dejanom Dragijevićem, ali i negirao da su njih dvojica tog dana vidjeli Danku Ilić, kao i da su je udarili službenim automobilom. 

Međutim, ono što je ostalo nezapaženo jesu i tvrdnje osumnjičenog Jankovića da mu je iskaz u policiji iznuđen, zbog čega je Više javno tužilaštvo u Zaječaru formiralo predmet.

Prema njihovim saznanjima, Srđan Janković je na saslušanju pred tužiocem istakao da mu je iskaz dat u policiji iznuđen, kao i da demantuje sve što je tada izrekao.

„Više javno tužilaštvo u Zaječaru je formiralo predmet u vezi okolnosti koje je osumnjičeni Srđan Janković izjavio prilikom saslušanja u ovom tužilaštvu, a vezano za okolnosti saslušanja u policiji“, naveli su za Nova.rs u VJT u Zaječaru.

Kako dodaju, Jankovićevo saslušanje koje je zakazano za sjutra nema veze sa ovim navodima već će se saslušavati na okolnosti krivičnog djela teško ubistvo, koje mu je stavljeno na teret naredbom o sprovođenju istrage.

Portal Analitika