Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Spajića će pitati kadrira li mu ujak, hoće li sa Srbijom biti sporazuma o državljanstvu, ali i da li će iz Vlade razrješavati protivnike NATO-a

U petak premijerski sat

Spajića će pitati kadrira li mu ujak, hoće li sa Srbijom biti sporazuma o državljanstvu, ali i da li će iz Vlade razrješavati protivnike NATO-a

Predsjednik Vlade Milojko Spajić u petak će biti u Skupštini, gdje će biti održan drugi premijerski sat otkad on obavlja tu dužnost.

Spajića će pitati kadrira li mu ujak, hoće li sa Srbijom biti sporazuma o državljanstvu, ali i da li će iz Vlade razrješavati protivnike NATO-a Foto: S. Vasiljević
Portal AnalitikaIzvor

Poslanici su već uputili pitanja Spajiću, a Danijel Živković iz Demokratske partije socijalista pitao je premijera da li bi bio spreman da predloži razrješenje onih članova Vlade koji nijesu u saglasju sa vanjskopolitičkim ciljevima Crne Gore, poput članstva u NATO.

Dritan Abazović (URA) ima kratko pitanje za Spajića - "koja je uloga ujaka u kadrovskoj politici i odlučivanju u Vladi".

Borisa Mugošu (SD) interesuje kada će biti ispunjeno jedno od ključnih Spajićevih obećanja o stopi nezaposlenosti ispod čeiri odsto, a Damira Gutića (BS) na čemu se zasniva ambiciozan plan o gradnji saobraćajne infrastrukture.

Da li će opštine konačno moći da gazduju svojim morskim dobrom pitaće premijera Mehmed Zenka (DUA), a nezavisna poslanica Jevrosima Pejović šta su najveći izazovi u pogledu sprečavanja pranja novca, finansiranja terorizma i sličnih krivičnih djela.

Što se vlasti tiče, Milan Knežević (DNP) pitaće Spajića da li je u planu potpisivanje sporazuma sa Srbijom o dvojnom državljanstvu.

Slaven Radunović (NSD) postavio je pitanje o tome da li postoji strategija o ublažavanju saobraćajnog kolapsa tokom turističke sezone, a Miodraga Lakovića (PES) interesuje kako Spajićeva Vlada planira da zaštiti izborne procese od subverzivnih djelovanja tokom izbora, poput afere Do Kvon.

Portal Analitika