Politika

"Nemam vremena ni mentalnog kapaciteta da se bavim identitetskim stvarima"

Spajić: Podržavam isticanje svih zastava, ali naravno uz državnu

Na pitanja o isticanju trobojke u kabinetu predsjednika Skupštine Andrije Mandića, premijer Milojko Spajić isprva je rekao da to ne želi da komentariše jer ga ne interesuje, ali je kasnije, odgovarajući na druga pitanja novinara, upravo u tome kontekstu poručio da podržava isticanje svih zastava - ali naravno, uz državnu - jer je to, prije svega obavezno zakonom, prenosi Pobjeda. 

Spajić: Podržavam isticanje svih zastava, ali naravno uz državnu Foto: Twitter
Portal AnalitikaIzvor

- Nemam vremena ni mentalnog kapaciteta da se bavim identitetskim stvarima, zastavama, fakultetima za jezike.. Čestitam svima koji su imenovani u zadnjih 10 godina na sve moguće funkcije, svim zastavama želim sve najbolje i da svako svoju zastavu zakači - koju god milsli da treba. Podržavam isticanje svih zastava, naravno uz državnu koja je obavezna zakonom. Normalno je da se istakne državna zastava.. - poručio je Spajić odgovarajući na pitanja novinara nakon otvaranja puta Kolašin - Mataševo.

Na pitanja o rekonstrukciji Vlade, rekao je da podržava zastupljenost svih partija iz parlamentarne većine, ali i ukazao na to da postoji vrlo jasan koalicioni ugovor.

- To su sve legitimna politička pitanja koja će se raspravljati u roku predviđenog sporazumom. Sva ponašanja svih koalicionih partnera su definisana koalicionim sporazumom, ko se bude ponašao na način koji je definisan - biće dio većine, ko ne - neće - poručio je Spajić.

Kada je u pitanju čestitka koju je ministar pravde Andrej Milović uputio novom šefu Demokratske partije socijalista (DPS) Danijelu Živkoviću povodom njegovog stupanja na tu funkciju, naveo je da je riječ samo o formalnoj čestitci.

Portal Analitika