Politika

Kaže kako ga je sa tom odlukom upoznao prije današnjeg pressa

Spajić: Predložiću Skupštini da razriješi Milovića, stao je uz rame sa Milatovićem

Nakon što sam ispratio današnji nastup ministra Milovića, moram priznati da sam sasvim siguran u ispravnost odluke da Skupštini predložim njegovo razrješenje, kazao je premijer Milojko Spajić.

Spajić: Predložiću Skupštini da razriješi Milovića, stao je uz rame sa Milatovićem Foto: gov.me
Portal AnalitikaIzvor

"Sa tom odlukom, istini za volju, upoznao sam ga prije njegovog javnog istupa, što njegovu konferenciju za medije u konačnom čini običnom predstavom za javnost. Preciznosti radi, Milovićevi raniji nastupi u javnosti, na koje sam mu vrlo jasno skretao pažnju, a na momente ih se i stidio, razlog su podnošenja predloga za njegovu smjenu, koji zbog rada na ispunjavanju evropske agende nije mogao biti podnijet ranije", kaže on.

U prethodnim mjesecima, kaže, učinio je sve da Milović "zbog njegovog, ali prije svega ugleda 44. Vlade poradi na ministarskom djelovanju, skladno povjerenju koje mu je ukazao i očekivanjima koja sam od njega imao". 

"Ali Andrej Milović je sam izabrao. Na ovaj način stao je rame uz rame sa predsjednikom Crne Gore u pokušaju destabilizacije integriteta Vlade i time urušavanja evropskog puta Crne Gore", dodao je.

Milović: Došlo vrijeme da Spajić i ja svedemo račune, stajem mu na političku crtu
45
Milović: Došlo vrijeme da Spajić i ja svedemo račune…
10.06.2024 11:30
 
Evropa sad - harmonija nije trajala ni godinu
8
Evropa sad - harmonija nije trajala ni godinu
10.06.2024 17:14

Nije slučajnost, ističe Spajić, "da u trenutku kada su i Vlada i Skupština demonstrirale rezultate u poglavljima 23 i 24 i ispunile neophodne uslove za dobijanje IBAR-a, kreće koordinisana opstrukcija ministra Milovića i predsjednika Milatovića". 

Kaže se da ne pada snijeg da prekrije brijeg već da svaka zvijer pokaže svoj trag. Tako to biva pred velike stvari ali bar je konačno ogoljena istina udružene kampanje narušavanja crnogorskog puta u EU i dobijanja IBAR-a.  Posebno imam potrebu da istaknem, da od početka mandata Vlade istrajavam u stavu da ničija ministarska pozicija nije nepromjenjiva i trajna, i da će nakon žutih i crvenih kartona biti korekcija u sastavu Vlade", istakao je Spajić.

Skupština će, kaže Spajić, u najkraćem roku dobiti prijedlog za razrješenje Milovića.

Bez obzira na ove okolnosti, Vlada kao i do sada, mora nastaviti rad punom parom, jačajući poziciju u očima međunarodnih partnera i obezbjeđujući unapređenje životnog standarda svim građanima. Stoga ću, predlog za razrješenje ministra pravde shodno svojim ovlašćenjima predati Parlamentu u najkraćem roku, kako bi Vlada natavila da se posvećeno i odgovorno bavi ostvarenjem svojih ciljeva", zaključio je Spajić.

Portal Analitika