Politika

"Po hitnom postupku"

Spajić dostavio Skupštini prijedlog za razrješenje Milovića: Narušio ugled cijele Vlade

Premijer Milojko Spajić dostavio je danas Skupštini Crne Gore prijedlog za razrješenje ministra pravde Andreja Milovića.

Spajić dostavio Skupštini prijedlog za razrješenje Milovića: Narušio ugled cijele Vlade Foto: gov.me
Portal AnalitikaIzvor

“Kao što je poznato, u proteklom periodu, 44. Vlada preduzela je niz aktivnosti na planu ubrzanja ekonomskog rasta, evropskih integracija i jačanja vladavine prava”, navodi Spajić u obrazloženju u koje je Pobjeda imala uvid.

U realizaciji intenzivne i dinamične agende, najvećibroj članova Vlade iskazao je, navodi on, punu posvećenost ovim prioritetima kroz profesionaini i lični angažman.

“Sa druge strane, ministar pravde Andrej Milovic u više navrata nije bio na liniji onoga što su prioriteti Vlade, te je svojim djelovanjem, bez prethodne konsultacije sa predsjednikom i članovlma Vlade, narušio ukupan kontekst i ugled kako cijele Vlade, tako i parlamentarne većine čijom je podrškom izabran na funkciju ministra pravde. Imajući u vidu član 82 stav 1 tacka 12 Ustava Crne Gore kojim je propisano da Skupština bira i razrješava predsjednika i članove Vlade, podnosim Skupštini predlog da se Andrej Milović razriješi funkcije ministra pravde, po hitnom postupku - istakao je Spajić.
naveo je Spajić.

Spajić je sinoć kazao da će u najkraćem roku predložiti razrješenje Milovića.

Poručio je da je Milović sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem pokrenuo koordinisanu opstrukciju Vlade.

Spajić: Predložiću Skupštini da razriješi Milovića, stao je uz rame sa Milatovićem
43
Spajić: Predložiću Skupštini da razriješi Milovića, stao…
10.06.2024 19:03

 

Portal Analitika