Politika

SNP bez komentara na pitanje da li će isključiti Bulatovića i Kneževića

Izvor

- Ovo pitanje SNP CG neće komentarisati, navodi se u odgovoru iz SNP-a na pitanje Portala Analitika da li će SNP pokrenuti proceduru za isključenje iz članstva deset članova GO koji su mimo odluke partijskog organa, javno objelodanili da će pokrenuti aktivnosti za ulazak u Demokratski front.

GO SNP-a je danas, bez prisustva Bulatovića i Kneževića, jednoglasno donio odluku o samostalnom nastupu te partije na predstojećim parlamentarnim izborima.

Po Statutu SNP-a isključenje se izriče za djelovanje, kandidaturu, ili davanje potpisa za drugu političku partiju, ili nezavisnog kandidata, bez saglasnosti nadležnog organa Partije a odluku o isključenju donosi nadležni opštinski odbor Partije.

To znači da OO SNP-a Podgorica na čijem čelu je Velizar Kaluđerović donosi odluku o eventualnom isključenju Bulatovića, Kneževića, Jova Pejovića, Zorana Lakušića, Aleksandra Sekulića i Sanje Mihaljević.

Plavski odbor bi odlučivao o isključenju Milutina Zokovića, dok bi pljevaljski, budvanski i nikšićki odbor odlučivao o Vladisavu Bojoviću, Božidaru Vujičiću i Veri Bulatović.

Portal Analitika