Politika

Komentar

Sloboda po Jakovu

Mladi ekspert profita nije shvatio da je zapravo Sloboda u Crnoj Gori uvijek bila s onu stranu profita i interesa. Crnogorcima nikada niko nije davao Slobodu, oni su je sami osvajali

Sloboda po Jakovu Foto: Twitter
Mihailo TERZIĆ
Mihailo TERZIĆAutor
Portal AnalitikaIzvor

Onomad ekspert profita, lider pokreta Evropa sad, Jakov Milatović objavi građanima zavičaja u Podgorici: „Srećna vam sloboda“, uz zvučne kulise simpatizera DF, „Veseli se, srpski rode…“ Još je samo falilo ono „Vi od danas više nijeste Crnogorci“, pa da putnik namjernik pomisli da je to neki igrokaz vremeplova iz nesrećne 1918. godine.

I nije samo pozajmio ideju Zastiđa političke izdaje, Jakov je pozajmio i ime Pokreta, od mladoslovenaca od prije više odtri decenije „Evropa zdaj“.

No da se vratimo Slobodi po Jakovu.

Mora se biti bezobrazno drzak, pa doći u Crnu Goru i Crnogorcima reći šta je Sloboda. Crnogorac i Sloboda su skoro sinonimi jer jedan bez drugog gube smisao. I kad Jakov koristi slobodu za nadvikivanje, onda to nije ona Sloboda koja je u kamen uklesana i sa njim zajedno iskrom zublju zaždila da njom Crnogorcima svijetli slobodarski put Čovječnosti i Čestitosti. 

Sloboda za Crnogorce - najveći cilj

Na tom borbenom hodu, kroz milenijumsko trajanje, Crnogorcima Sloboda nikada nije bila sredstvo za ostvarenje višeg političkog cilja. Sloboda za Crnogorce uvijek je bila najveći politički cilj.

Možda je vrisak novopečenog tribuna Jakova bio namijenjen onom dijelu izdajničkog korpusa koji je onda, uz blagoslov svetosavskih inkvizitora i velikodržavnog terora, pokušao silom uzeti Slobodu Crnogorcima i iskrenim patriotima Crne Gore. I ne mogoše. 

A mladi ekspert profita nije shvatio da je zapravo Sloboda u Crnoj Gori uvijek bila s onu stranu profita i interesa. Crnogorcima nikada niko nije davao Slobodu, oni su je sami osvajali.

Mora se biti bezobrazno drzak, pa doći u Crnu Goru i Crnogorcima reći šta je Sloboda

A odjek vriska „donosioca slobode“, Jakova, na trgu podgoričkom vraćao se kao fidbek u uho odavno slobodnih i slobodoumnih Crnogoraca, više kao upozorenje da se sloboda daje onima kojima je juče suđeno za UZP zajedno sa ruskim i velikosrpskim špijunima.

Nudi se sloboda neprijateljima crnogorske slobode.

Nije valjda Jakov osudio starijeg kolegu Ivana, prvog polaznika post-doktorskih studija iz Crne Gore, da je gušio slobodu građanima Podgorice? On, koji nije ekspert profita, već, pored ostalog i ekspert geneze političkog Zla u savremenim društvima, koji mnogo bolje od eksperata profita poznaje socijalnu i političku dinamiku društvenih dešavanja.

Građani Crne Gore obnovili su slobodu „OD“, već 2006. godine i nju su ugradili u VIZIJU razvoja savremene, građanske, sekularne euroatlantske, slobodne države, ali nijesu ostvarili sve aspekte slobode „ZA“ - za praktičnu upotrebu slobode za dostojan i kvalitetan život svih građana Crne Gore. Sloboda je pravo na ljudski ponos, ona čini suštinu života da građanin slobodno misli i djeluje. 

Gladni i nezadovoljni ne mogu biti slobodni.

Svaki programski sadržaj „lake konjice“ na političkoj sceni Crne Gore morao bi dati prioritet sadržajima koji opravdavaju Viziju Slobode.

Sloboda bez Vizije je beskorisna.

Za lakši plijen velikosrpskih manipulacija

Praktična primjena konkretnih riješenja u osvojenoj slobodi, koja prethodna politička nomenklatura nije dobro rješavala ili nije uopšte rješavala, treba da bude prioritet novih, a boljih (sic) programa za srećniji život građana. 

Nažalost, čestitka na „novoj slobodi“, već slobodnim građanimaCrne Gore, zapravo je poziv na „bjekstvo od slobode“, kako bi postali lakši plijen svetosavskih i velikosrpskih manipulacija.

Nudi se sloboda neprijateljima crnogorske slobode

Istorijska fikcija velikodržavne svetosavske politike Beograda, sa filijalom DF u Crnoj Gori, i pored najfinijih maski privida i „bona fide“ litijskih manira, sadrže toksično jezgro koje razara istorijsko biće postojanja slobodne i savremene crnogorske Crne Gore. Razara kolektivno znanje stečeno istorijskim iskustvom milenijumskog državotvornog trajanja.

Otuda su na suprotnoj strani tzv. suvrenističkog političkog bloka u Crnoj Gori razne nijanse iste politike sa pozicija negiranja crnogorske nacije i crnogorske Crne Gore.

Globalna geopolitička dešavanja u svijetu, Evropi i regionu slabe poziciju strategije „srpskog sveta“, za direktnu upotrebu sile na Crnu Goru. Na djelu je sofisticirana destrukcija bazirana na većoj „proizvodnji“ etničkog potencijala Srba i razgradnji patriotskog crnogorskog jezgra putem brutalnih oblika manipulativnih i propagandnih sadržaja.

Aktuelna situacija je i najpogodnija mogućnost da se ujedinjeni kolektivni patriotski blok crnogorske Crne Gore konačno otarasi političke „gube“ Palanke Zla sa torine crnogorske.

Možda je, u zanosu uspjeha, i kočoperni Jakov samo izgubio osjećaj mjere?

Portal Analitika

Komentari (28)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
i ivoandric_neregistrovani
07.11.2022. 08:27

Ljudi samo vidjite ove 4 face je li ovo moguce..... veli ivo dodju takva vremena kad isplivaju...... a pametni zacute..... ako ovo bude vodilo Podgoricu prplopala se!

7
1
J Jozo_neregistrovani
07.11.2022. 07:08

Zasto ovakvi komentari ?? Covjek je sa nasim parama sa nasim zaduzenjima unistio ekonomiju i drzavu . Komu je dozvolio mi !! Ko glasa za njega mi . O kojoj slobodi vi govorite ?Sloboda je bila jaca od novca nasim generacijama koji su ginuli za nju . Danas vise nije sve je novac . Covjek je shvatio ko smo i iskoristio priliku i dosao do pozicije . Svaki komentar novinara je kritika . Podjimo od sebe . Svi smo doprinijeli ovakvoj situaciji .Zaspali smo i vrijeme je da se probdimo ako nije kasno .

4
3
V Vesna1956_neregistrovani
07.11.2022. 06:37

Jakove sa jos ove tri spodobe na slici,slobodu ponesite u fase familije.Dobro sam ti zapamtio,sto ako pogine 10 CETINJANA,za to ces mali prcopjevcu ,zajedno sa spaicem ,odgovarati za nezakonito zaduzenje,kao i za sve radnje na unistenju drzave.MALI,spusti se na zemlju,brzo ce se razotkriti vasa prevara.JA TEBI MOGU DST SLOBODU TI MENI NIKAD.

9
1
M MILOS_neregistrovani
07.11.2022. 00:32

EVROPA SAD JE JEDNA OD ZESCIH POVALA GRADJANIMA CRNE GORE ,TEK CE SE TO VIDETI I TO VRLO USKORO

12
1
S SavaKovačević_neregistrovani
06.11.2022. 20:13

Mladi sljedbenik Crkve Srbije Milatović reče 5 septembra 2021 da nije šteta da pogine desetak Cetinjana i zato ne da nebi kažnjen, nego ga njegovi fašistički glasači, nagradiše glasovima .To je baš evropski ,to se uči po školama u Engleskoj ...

31
2
V VojoS
06.11.2022. 19:43

Gledalući sliku ove četiri ništarobe, zamalo da ne pročitam ovaj slajan tekst gospodina Terzića.

33
0
P PODGORIČANIN_neregistrovani
06.11.2022. 19:22

Četri jahača apokalipse!

26
1
L Liberali_neregistrovani
06.11.2022. 18:12

4 nesreće izdajničke.

38
2
S Savjest_neregistrovani
06.11.2022. 17:44

Dolje sa turbo političarima, nemaju oni vremena za nas, njih samo zanimaju njihove pozicije, i njihov profit!

33
1
T Tommy
06.11.2022. 17:02

Poznata mi je parola Evropa zdaj, zato i nazivam ovu našu Evropa nazaj.

42
1
H HercegNovi_neregistrovani
06.11.2022. 16:13

Šta bi sa krivičnom protiv Spajića?Podijelio 50-ak miliona ko da su mu od kuće ostala.Sjutra odmah pitanje za Tužilaštvo,šta je sa krivičnom koju su najavili?

51
1
j jasamovo_neregistrovani
06.11.2022. 14:46

EVROPA SAD JE UBILA EKONOMIJU DOKTORICA SMRTI BOLESNE OD KORONE URA CRNU GORU A DEMOKRATI KAO OBICNOI NI VODA NI VINO.TUZAN SKUP

50
2
N Nikša_neregistrovani
06.11.2022. 12:34

A samo ne znam što su se dovukli ođe. Ako im je tamo bilo dobro.Valjda zbog duga prema Ristu i Rusiji.

58
3
o oblak_neregistrovani
06.11.2022. 18:07

@Nikša_neregistrovani ne zbog duga vec zbog nagrade koju ce dobiti kada obave posao!!!

23
0
E E_viva_vero_montenegro
06.11.2022. 10:43

rusko-srpske protule i agenti špijuni po zadatku he he

57
3
A Anthropos_neregistrovani
06.11.2022. 09:40

Zaista je čudno kako svi mrzitelji slobodne CG žele da "daruju slobodu" građanima CG. Što da činimo sa tom vašom "slobodom"? Da pognemo glavu, da vam ljubimo ruke, padamo ničice po crkvenim podovima, ka onaj nesrećni ex-premijer? Izbjegavam da koristim argumentum as personam - ali mogu reći da me ova degutantna kreatura ozbiljno izaziva da kažem što mislim o njemu. I njemu sličnima. Još jedan Crnogorac kojega su školovali da mrzi i oburdava CG? P.S. O slobodi i Crnoj Gpri je sve - na najljepši način - rekao g. Terzic!

69
1