Politika

Pokušali da spriječe smjenu rukovodstva grada

Nakon suzavca i nestanka struje: Nastavljena je sjednica SO Ulcinj

Sjednica Skupštine Opštine Ulcinj, na kojoj bi se odlučuje o novom rukovodstvu grada, prekinuta je pošto je kod sale bačen suzavac. No, oko 23:30 časova, sjednica je nastavljena.

Nakon suzavca i nestanka struje: Nastavljena je sjednica SO Ulcinj Foto: Antena M
Portal AnalitikaIzvor

Incident je počeo tako što je prvo nestajala struja, a onda je došlo i do koškanja među odbornicima. U tom momentu je ispred sale bačen i suzavac.

Podsjetimo, na sjednici bi trebalo da bude smijenjen dosadašnji predsjednik Opštine Ulcinj Omer Bajraktari (URA), a potom i da na tu funkciju bude izabran Genci Nimanbegu (Forca).

Televizija Teuta objavila je snimak nastao ispred zgrade SO Ulcinj u momentu incidenta.

Na licu mjesta je i policija.

Iz Demokratske partije socijalista večeras su za incidente optužili Građanski pokret URA, a uperili su prst i ka specijalnom državnom tužiocu Vladimiru Novoviću, navodeći kako su dešavanja u Ulcinju "direktna odgovornost njegovog nepostupanja prilikom sličnih događaja u Šavniku i Andrijevici".

Uprkos incidentu, iz novoformirane većine, u kojoj su Forca, Demokratski savez, Demokratska partija socijalista, Socijaldemokratska partija, Socijaldemokrate i Bošnjačka stranka, tražili su da sjednica bude nastavljena.

To se i dogodilo oko 23:30 časova.

Uskoro opširnije.

Portal Analitika