Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sindikat Višeg suda o slučaju "Tunel": Istragom utvrditi da li je neko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim

"Dozvolimo da nadležne institucije obave svoj posao"

Sindikat Višeg suda o slučaju "Tunel": Istragom utvrditi da li je neko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim

Stvaranje negativne slike, nepotkrijepljene dokazima, kroz medije koja je usmjerena prema zaposlenima u Višem sudu više šteti istrazi, nego što pomaže, jer se na ovaj način stvara pritisak na nadležne organe koji tu istragu treba da sprovedu, ocijenjeno je na sjednici Sindikalne organizacije Višeg suda u Podgorici, na kojoj su zaposleni iskazali jedinstven stav i reagovanje na komentare u vezi slučaja provale u arhiv Višeg suda.

Sindikat Višeg suda o slučaju "Tunel": Istragom utvrditi da li je neko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim Foto: Pobjeda
Portal AnalitikaIzvor

Ovim se, kako je ocijenjeno, omogućava svima da javno iznose pretpostavke o krivici i nevinosti zaposlenih u ovom sudu.

„Ostanimo dostojanstveni i dozvolimo da nadležne institucije obave svoj posao, bez pritiska, da pronađu sve krivce za ovo krivično djelo, da se istragom utvrdi da li je bilo ko od zaposlenih imao ikakve veze sa istim“, saopšteno je nakon održane sjednice.

U Sindikalnoj organizaciji Višeg suda podsjećaju da od momenta kada je otkriveno da je došlo do provale u arhiv Višeg suda, zaposleni u ovom sudu pružaju pomoć u okviru svojih nadležnosti policiji i tužilaštvu, trudeći se da što preciznije i jasnije dostave sve informacije i podatke vezano za navedeni slučaj, dobrovoljno, ostajući i prekovremeno.

„Mišljenja smo da to zaslužuje pohvalu, ne samo resornog ministra, koji je i sam bio zaposlen u Višem sudu i upoznat sa radom istog, već i predstavnika Vlade, koji do sada nisu imali sluha za zaposlene u ovom sudu, iako im se u više navrata makar preko sindikalne organizacije ukazivalo, kako na uslove rada tako i na materijalni položaj zaposlenih“, naglašeno je u saopštenju.

Apeluju da se ostavi nadležnima da rade svoj posao, sprovedu istragu brzo i efikasno, bez pritiska, "kako bi se svi počionici ovog sramnog čina usmjerenog ka Višem sudu, kao i prema državi Crnoj Gori, izveli što prije pred lice pravde i najstrožije kaznili".

„Do tada trebalo bi se suzdržati izjava nepotkrijepljenih dokazima koji dovode u pitanju moral, čast i integritet zaposlenih u Višem sudu u Podgorici“, zaključeno je u saopštenju.

Portal Analitika

Komentari (4)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r rašo_neregistrovani
21.09.2023. 13:20

Teorecke šanse nema da neko iz suda nije bio saradnik. I to veoma aktivan.

7
0
D Drtanterzic_neregistrovani
21.09.2023. 19:19

@rašo_neregistrovani …Alooooooo tumel je kopan spolja a ne iz suda! Sto vam je narode?Spolja ne iz suda? Sa onog mesta gde je Drtan bio!

0
0
j jasamovo_neregistrovani
21.09.2023. 12:50

ja nisam dovoljno pametan ali ne vjerujem da bi neko od zaposljenih to uradio nego su kopaci krenuli "ocemo li ocemo"pa dje izadjemo i sticajem okolnosti to je depo.Ne budite uvjek negativni.

4
1
J Jane_neregistrovani
21.09.2023. 12:28

Vaš predsjednik je, kao vaš rukovodioc i kao ključar depoa, trebao da ponudi ostavku i tako sačuva "moral, čast i integritet" svih vas.

6
0