Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Šetnja za Ukrajinu danas na Cetinju: Ruski agresor ne odustaje od zločinačke namjere ubijanja Ukrajinki i Ukrajinaca

Šetnja za Ukrajinu danas na Cetinju: Ruski agresor ne odustaje od zločinačke namjere ubijanja Ukrajinki i Ukrajinaca

Danas je dvije godine i dva mjeseca od početka sveobuhvatne ruske agresije na Ukrajinu. Dvije godine i dva mjeseca ukrajinski narod živi u permanetnoj borbi za svoju slobodu, poručuju organizatori šetnje. 

Arhiva Foto: PA
Arhiva
Portal AnalitikaIzvor

"Ruski agresor ne odustaje od zločinačke namjere ubijanja Ukrajinki i Ukrajinaca i otimanja njihovih teritorija. Ruski zločinački pohod pored smrtonosne prijetnje Ukrajini i ukrajinskom narodu predstavlja i prijetnju po bezbjednost i zdravlje čitavog čovječanstva", navode u saopštenju. 

Ruske horde zla, kako navode organizatori šetnje, u svojim bezobzirnim napadima na najveću evropsku nuklearnu elektranu u Zaporižju rizikuju nuklearnu katastrofu koja bi ugrozila živote svih građana Evrope, dok najveći ruski zvaničnici prijete svijetu nuklearnim ratom.

"Zato je dužnost i obaveza svih država i građana Evrope i svijeta da pruže podršku neophodnu ukrajinskom narodu da se oslobodi od ruskog agresora i oslobodi svijet straha od nuklearnih katastrofa. Pobjeda Ukrajine je pobjeda svih nas.

Zato se vidimo danas u 18:00 sati na Dvorskom trgu da još jednom protestnom šetnjom pružimo podršku herojskom ukrajinskom narodu u njihovoj borbi za slobodu i pravdu. Slava Ukrajini! Herojima slava!", navode u saopštenju. 

Portal Analitika