Moda
  • Portal Analitika/
  • Kolaž /
  • Moda /
  • Šesti Internacionalni modni festival 19. i 20. jula: U Tivat stižu kolekcije Đardinija, Faith Connxion, Ezre, Ćalića...

Publici će se predstaviti pet modnih kreatora

Šesti Internacionalni modni festival 19. i 20. jula: U Tivat stižu kolekcije Đardinija, Faith Connxion, Ezre, Ćalića...

Koncept podrazumijeva klasičnu, visoku i trend modu uz naravno akcenat ne samo na reciklirane materijela, već i na one prirodne, jer se oni i te kako reflektuju kroz garderobu na naše tijelo, kožu pa i na zdravlje

Šesti Internacionalni modni festival 19. i 20. jula: U Tivat stižu kolekcije Đardinija, Faith Connxion, Ezre, Ćalića... Foto: Mediabiro
Portal AnalitikaIzvor

Šesti Internacionalni modni festival IFF Porto Montenegro 2024. biće održan 19. i 20. jula u prostoru Sychro Porto Montenegra, najavljeno je danas na pres konferenciji u Podgorici.

Kako su kazali iz organizacije ove manifestacije, publici u Tivtu predstaviće se pet modnih kreatora. Kada je u pitanju sam profil festivala, ove godine njegov sadržaja je obogaćen novitetima.

Direktorica modne agencije Fabrika, Vesna Mandić, predstavila je koncept festivala na kojem radi svih prethodnih godinu dana, a koji podrazumijeva klasičnu, visoku i trend modu uz naravno akcenat na održivu modu, koja se ne odnosi samo na reciklirane materijela, već i na one prirodne, jer se oni i te kako reflektuju kroz garderobu na naše tijelo, kožu pa i na zdravlje.

’’U tom smislu smo za drugo veče spojili jednu svjetsku i jednu domaću, a svjetsku modnu dizajnersku veličinu Ticijana Đardinija i našeg Borisa Ćalića, koji će tek postati svjetski mag“, kazala je Mandić.

Te večeri, kako je kazala Mandić, biće upriličeno izlaganje italijanskog modnog dizajnera o značaju održive mode, uz perfromans sa njegovim kreacijama. Kroz baletsku tačku u modelima ovog dizajnera biće istaknut spoj mode, prirode i umjetnosti, a sam dizajer će na bini objasniti zašto je važno da se stvara i kupuje održiva moda. 

Iste večeri crnogorski dizajner Boris Ćalić prikazaće svoju prvu kolekciju održive mode, nakon čega će uslijediti revija modne kuće Ezra Kotur. 

“Od ove godine smo uveli novinu, a to je da će u multibrand prodavnici Fashion gallery, u toku IFF-a, biti izloženi modeli modnih kuća Genny, Fashion Connexion i Ezra kotur. IFF Porto Montenegro okuplja poznate modne kreatore, uticajne ličnosti iz svijeta mode, iz cijelog sveta, lokalne, regionalne i internacionalne medije, predstavnike svijetskog džet seta….sa ciljem koji je već ostvaren, a to je da Porto Montenegro svake godine u drugoj polovini jula bude svijetska modna destinacija i kao takva, promoviše ne samo Porto Montenegro, već i grad Tivat i crnogorsku obalu “, kazala je Mandić.

Naglasila je da su modni gosti pažljivo birani a da im je negdje zajednička nota šik.

PR Porto Montenegra Danilo Kalezić je zadovoljan što Porto Montenegro i ove godine predstavlja centar modnih zbivanja a sam line-up festivala dovoljno govori o tome da Porto Montenegro želi da napravi 72-časovni event koje će obilježiti modu Crne Gore. 

Kako je kazao, na tačno mjesec dana do početka festivala, ostalo je da se ugoste svjetska modna imena na Synhro pozornici, a da se Tivat učini prepoznatljivom modnom destinacijom u julu. 

Press konferenciji su prisustvovali još i dizajner Boris Ćalić, koji će se prvi put oprobati na polju održive mode uz, kako je napomenuo, dominaciju boja na svili.

PR menadžer hotela Regent Porto Montenegro Jovana Živković, istakla je da su od prvog dana "prijatelji i podržavaoci ovog fantastičnog projekta” i da očekuju još jedno fantastično izdanje festivala.

CEO kompanije Fashion Porto, predstavnik multibrand prodavnice Fashion Gallery, Ivan Kulik ponosan je što je njegova kompanija dio "ovog izuzetnog događaja".

Portal Analitika