Zanimljivosti

Na aukciji u Parizu

Šešir Majkla Džeksona prodat za više desetina hiljada eura

Šešir koji je poznati američki pop pjevač Majkl Džekson nosio neposrednog prije svog čuvenog mjesečevog plesa (moonwalk), prodat je danas za 77.640 eura na aukciji u pariskom hotelu "Druo".

Šešir Majkla Džeksona prodat za više desetina hiljada eura Foto: VAN DER HASSELT / AFP
Portal AnalitikaIzvor

Vuneni šešir sa svilenom postavom, model Fedora, bio je prije aukcije procijenjen na 60.000 do 100.000 eura. To je bio jedan od 200 predmeta prodatih na aukciji kuće Lemon Oukšen.

"Neki izvjesni Adam Keli koji je bio na koncertu Majkla Džeksona 25. marta 1983. godine, uzeo je šešir, misleći da će osoblje pjevača na koncertu doći po to", navela je aukcijska kuća.

Keli je čuvao šešir nekoliko godina i potom ga prodao jednom američkom kolekcionaru. Potom se šešir pojavio u jednom evropskoj kolekciji, dodala je aukcijska kuća, koja nije otkrila ime kupca.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.