Politika
  • Portal Analitika/
  • Politika /
  • Sekulić: Predlažem Brkoviću da se ne bavi politikom, već da se skoncentriše na postojeći proces u tužilaštvu

Poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore

Sekulić: Predlažem Brkoviću da se ne bavi politikom, već da se skoncentriše na postojeći proces u tužilaštvu

Zaprepašćena sam time što „privrednik“ Brković, dobro poznatog poslovnog renomea, na vratima tužilaštva daje sebi za pravo da komentariše rad Vlade čiji sam član bila. Ono što me raduje je da o radu Vlade dotični „privrednik“ ima negativno mišljenje, jer da je drugačije, sa tim bih već imala problem, kazala je Dragica Sekulić, poslanica DPS-a u Skupštini Crne Gore.

Sekulić: Predlažem Brkoviću da se ne bavi politikom, već da se skoncentriše na postojeći proces u tužilaštvu Foto: Portal Analitika
Portal AnalitikaIzvor

- U vrijeme vlade čiji sam član bila, crnogorska ekonomija je sve do početka pandemije bilježila najviše stope rasta. Dakle, naši privrednici širili su svoje poslovanje, zapošljavali više ljudi, bolje ih plaćali. Za razliku od većine, Brković na žalost nije uspijevao da postavi na zdrave osnove svoje biznise, a što najbolje znaju radnici – od Herceg Novog do Pljevalja - pojašnjava Sekulić.

Kako kaže, politika prethodne vlade ogledala se u dosljednoj primjeni nediskriminatorne i zakonite podrške privrednicima.

- Kao i od svih drugih i od „privrednika“ Brkovića se očekivalo samo da savjesno koristi dodijeljene državne resurse, uredno plaća zaposlene, izmiruje dugove prema povjeriocima, plati poreze državi, lokalne takse i naknade, te da slobodno zadrži sav neto profit. S obzirom da to nije bio u stanju da uradi, predlažem mu da se sada ne bavi politikom, već da se skoncetriše na postojeći proces u tužilaštvu - zaključila je Sekulić.


Portal Analitika