Društvo
  • Portal Analitika/
  • Društvo /
  • Sekretarijat za socijalno staranje: Pomoć i njega u kući od velikog značaja za starije sugrađane

Sekretarijat za socijalno staranje: Pomoć i njega u kući od velikog značaja za starije sugrađane

Sekretarijat za socijalno staranje Glavnog grada svim starijim sugrađanima čestitao je 1. oktobar – Međunarodni dan starijih i poručili da su pomoć i njege u kući od velikog značaja za starije sugrađane

Sekretarijat za socijalno staranje: Pomoć i njega u kući od velikog značaja za starije sugrađane Foto: PG Biro
Portal AnalitikaIzvor

"Tim povodom, za sve korisnike usluge pomoć i njega u kući obezbijeđeni su prigodni pokloni, a zamjenik gradonačelnice Luka Rakčević i sekretar Sekretarijata za socijalno staranje gospodin Ivan Terzić, obišli su jednu od korisnica ove usluge gospođu Vukosavu Ivanović", saopšteno je iz Glavnog grada. 

Jedna od, kako kažu, najprepoznatljivijih usluga koju koriste sugrađani je upravo pomoć i njega u kući, a mogu je ostvariti žene starije od 60 godina i muškarci stariji od 65 godina, koji nijesu u mogućnosti da sami brinu o sebi, pri čemu prioritet u ostvarivanju ove usluge imaju samohrane osobe.

"Tokom tekuće godine uslugu je koristilo oko 200 korisnika, dok trenutno Sekretarijat za socijalno staranje pruža pomoć i njegu u kući za 145 korisnika na teritoriji Podgorice uz angažovanje 14 geronto domaćica. Starija lica posredstvom Sekretarijata mogu ostvarivati i druga prava iz oblasti socijalne zaštite kao što su pravo na jednokratnu novčanu pomoć i uslugu besplatan dnevni obrok-kućna dostava", navode u saopštenju. 

Podsjećamo, Glavni grad brigu o starijim licima realizuje od 2000. godine, preko Sekretarijata za socijalno staranje, u skladu sa Odlukom o pravima iz socijalne i dječje zaštite.

Portal Analitika

Komentari (0)

Želite da podijelite Vaše mišljenje sa čitaocima? Napišite komentar i započnite diskusiju.

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.