Podgorica

Sekretarijat za saobraćaj: Privatnici moraju poštovati Odluku o besplatnom prevozu učenika na teritoriji Podgorice

Iz Seretarijata za saobraćaj Glavnog grada poručili su da će, ukoliko se prevoznici ne pridržavaju Odluke o besplatnom prevzu učenika na teritoriji Podgorice, preduzeti sve zakonske mjere u cilju realizacije i sprovođenja Odluke.

Ilustracija Foto: PG Biro
Ilustracija
Portal AnalitikaIzvor

Podsjećamo, autoprevozna kompanija BLT, koja drži dio gradskih linija u Podgorici, saopštila je da od danas neće prevoziti putnike na linijama "3", "10" i "1B". Kako u toj kompaniji ističu, oni ne mogu finansijski da izdrže troškove koji proističu iz odluke da se učenici sa područja Podgorice voze besplatno.

"Odlukom o besplatnom prevozu učenika na teritoriji Glavnog grada (broj 1070, Službeni list Crne Gore, 037/23 od 10.08.2023.godine), predviđen je prevoz učenika članom 4 Odluke: „Prevozom korisnika u smislu ove Odluke smatra se linijski prevoz putnika na svim linijama prevoznika dodijeljenim po javnom pozivu, odnosno rješenjem shodno Odluci o linijskom gradskom i prigradskom prevozu putnika i definisanim ugovorom o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti“. Shodno tome, ukoliko se prevoznici ne pridržavaju Odluke i navedenog Ugovora o dodjeli linija, preduzeće se sve zakonske mjere u cilju realizacije i sprovođenja Odluke", saopštili su iz Sekretarijata za saobraćaj Podgorice. 

Problemi zbog besplatnog prevoza: BLT od sjutra prestaje da vozi na tri gradske linije
4
Problemi zbog besplatnog prevoza: BLT od sjutra prestaje…
13.09.2023 14:39

 

Portal Analitika

Komentari (2)

Nadimak za neregistrovanog korisnika
Napišite Vaš komentar
Ovaj sajt je zaštićen sa reCAPTCHA anti spam mehanizmom.Primjenjuju se Google politika o privatnosti i uslovi korišćenja . Vaš komentar se prvo šalje timu na odobrenje. Portal Analitika zadržava pravo da obriše neprimjereni dio ili cijeli komentar, bez najave i objašnjenja. Mišljenja iznijeta u komentarima ne odražavaju stavove redakcije.
Prijavi se Još uvijek nemate nalog? Registrujte se.
r rašo_neregistrovani
14.09.2023. 14:11

Moraju ako im to nadoknadite inače nema šansi. Po osnovu. čega će te ih primorati da besplatno voze nekoga , jeste li vi normalni.

6
0
u ufufuf_neregistrovani
14.09.2023. 13:00

Izglasajte da pekari peku i daju Leb besplatno to je korisnije od prevoza kad već može tako

7
0