Crna hronika

Direktorica Agencije za sprječavanje korupcije sada se tereti za donošenje rješenja o zaradama i varijabili

SDT odustalo od „kilometraže“ jer je Perović službenim autom prelazila manje od 50 km dnevno

Specijalno državno tužilaštvo (SDT) odustalo je od gonjenja direktorice Agencije za sprječavanje korupcije (ASK) Jelene Perović za pređenu kilometražu službenim automobilom nakon što je dokazano da je njime prelazila manje od 50 kilometara dnevno. Pobjedi piše da im je dostavljena fotografija koja to dokazuje.

SDT odustalo od „kilometraže“ jer je Perović službenim autom prelazila manje od 50 km dnevno Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Istu informaciju je potvrdio i advokat Nikola Martinović nakon što je Perović određeno tužilačko zadržavanje do 72 sata, sada zbog toga što joj se na teret stavlja donošenje rješenja o zaradama, odnosno naknadama koje je imao Savjet za sprečavanje korupcije, i donošenje rješenja o varijabili za zaposlene u Agenciji.

- Vjerovatno je tužilac, nakon jučerašnje priče koja se koncentrisala na upotrebu službenog vozila, odustala kada je saznala da je službeno vozilo Jelene Perović za tri godine prešlo oko 39.000 kilometara, dakle manje nego bilo koji privatni automobil - rekao je Martinović.

Perović je juče oko 13.30 sati uhapšena po nalogu SDT-a zbog sumnje na zloupotrebu položaja. SDT juče nije saopštilo konkretno kojim radnjama je Perović zloupotrijebila službeni položaj, a kako je u izjavi za Pobjedu juče rekao Martinović, izgleda da je Perović procesuirana zato što je službeno auto koristila više nego što u SDT-u smatraju da je trebalo.

- Nijesu rekli da je zloupotrijebila položaj zbog ovoga ili onoga. Tokom pretresa su oduzeli djelovodnike, slikali kilometražu na vozilu i oduzeli dokumenta koja su već ranije bila predata tužilaštvu, a odnosila su se na pređene kilometre ili putovanja - saopštio je tada Martinović.

Perović juče nije saslušana u SDT-u, zato što, kako je Pobjedi potvrdio Martinović, nije bilo slobodnih termina. Perović je zbog toga sinoć zadržana u policiji. Još nema informacija zbog čega tužiteljka Maja Janković nije imala vremena da obavi sasušanje direktorice ASK, što do sada nije zabilježena praksa. 

Perović određeno zadržavanje do 72 sata
5
Perović određeno zadržavanje do 72 sata
18.04.2024 12:59

 

Portal Analitika