Društvo

Camović-Veličković nije dobila podršku

Savjet RTCG nije usvojio inicijativu za razrješenje Drljevića

Na sjednici Savjeta RTCG-a danas nije smijenjen predsjednik tog tijela Veselin Drljević.

Savjet RTCG nije usvojio inicijativu za razrješenje Drljevića Foto: Pobjeda
PobjedaIzvor

Članica Savjeta Marijana Camović je kroz inicijativu, koja nije dobila podršku, tražila da se razriješi sa te funkcije, jer smatra da je prekršio Poslovnik o radu. Objasnila je da su tri člana Savjeta tražila u prepisci putem mejla da se sazove sjednica Savjeta, što je Drljević ignorisao i nije to učinio. Rekla je da Drljević u kontinuitetu ne obavlja posao u skladu sa propisima.

Većina članova Savjeta se nije saglasila sa Camović, navodeći da ona iznosi neistine i da nijesu tri člana tražila sazivanje sjednice, koliko je po propisu potrebno da bi se mogla podnijeti inicijativa za razrešenje.

Drljević je kazao da je Camović zaboravila krucijalnu stvar da pomene u materijalu gdje je tražila njegovu ostavku. Rekao je da je na kraju prepiske član Savjeta prokomentarisao da mu je svejedno hoće li se održati radni sastanak Savjeta ili sjednica, te da nije tačno da su tri člana tražila sjednicu.

Kazao je i da posao obavlja odgovorno i najbolje što umije.

Camović je ostala pri stavu da je Drljević u obavezi bio da sazove sjednicu, te da komentar iz prepiske predsjednika Savjeta gdje je tražio da se izjasne članovi Savjeta jesu li za sjednicu ili je dovoljan radni sastanak, gleda kao na vid pritiska da promijene mišljenje.

Pojedini članovi Savjeta su reagovali na tu izjavu i rekli su da su oni formirane, zrele osobe i da niko ne može da utiče na njih, da promijene mišljenje. 

Portal Analitika