Politika

Savjet mladih DPS pokreće izbore na internetu

Izvor

Kako se navodi u saopštenju partije, upotreba interneta u izbornim aktivnostima Savjeta mladih DPS uspješno je zaživjela kroz projekat kandidovanja za mjesne odbore Savjeta mladih u Podgorici.

- Novom aplikacijom na internet adresi www.izborionline.me, sada omogućavamo mladim ljudima u Crnoj Gori da se kandiduju za delegate na Kongresu i, nakon toga, za predsjednika Savjeta mladih, pojasnili su iz stranke.

Oni su ukazali da projekat omogućava da, kroz upotrebu društvenih mreža, zainteresovani kandidati vode svoje kampanje, predstave sebe i svoje ideje i da ih njihovi vršnjaci biraju.

- Proces je osmišljen interaktivno tako da će prolazeći kroz proces kandidature i izbora, kandidati unaprjeđivati postojeća i sticati nova znanja, animirati postojeće, ali i sticati nove prijatelje. Aplikacija je je povezana s Fejsbukom /Facebook/ tako da će svi kandidati, pored ličnog profila koji je neophodno da imaju, dobiti svoj politički profil na toj društvenoj mreži, navodi se u saopštenju.

Planirano je da izbori na internetu za polovinu delegata za Kongres Savjeta mladih DPS traju do 25. septembra, od kada će početi sa radom novi segment aplikacije za kandidate za predsjednika.

Na online izborima će, najavljeno je, biti realizovana dva kruga glasanja, a predviđena je ravnomjerna zastupljenost delegata iz svih crnogorskih gradova.

- Poseban kvalitet čitavom projektu daje mogućnost da aplikanti dobiju materijale i savjete o vođenju kampanja na internetu, od vodećih domaćih stručnjaka iz oblasti komunikologije i marketinga, pojasnili su iz Savjeta.

Na izborima za delegate Kongresa Savjeta mladih DPS-a mogu se kandidovati svi od 18 do 30 godina uz uslov da su državljani Crne Gore.

- Neophodno je da žele dati doprinos modernizaciji, razvoju i napretku Crne Gore na svim poljima, da vjeruju u sebe i dijele vrijednosti otvorenog, društveno-odgovornog, građanskog i pravednog društva, svih vrijednosti koje su zacrtane u osnivačkim dokumentima Savjeta mladih i DPS-a, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika